Türkiye’nin önde gelen ticari gayrimenkul yatırımcılarından Fiba Commercial Properties, İnegöl AVM hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Fiba Commercial Properties CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman, "Yaptığımız bütün yatırımlara gönülden inanıyoruz. İnegöl’ün sahip olduğu potansiyel bu kararı almamızdaki en önemli unsunlardan biri oldu. İnegöl AVM’nin bölge için ne kadar değerli bir proje olduğunun şuurundayız. Önümüzdeki dönemde bu çıtayı daha yukarı çekmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Türkiye’nin en büyük meydanlı alışveriş merkezlerinden birinin İnegöl AVM olduğunu söyleyen Yurdaer Kahraman, “Alışveriş trendinin etkileyici bir mimari örneği olarak inşa edilen İnegöl AVM, Türkiye’nin en büyük meydanlı açık alışveriş merkezlerinden biri. Ayrıca Bursa’da AVM olarak inşa edilen ilk yapı. Ayda ortalama 600 bini aşkın kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yüzde 77’si yerli olmak üzere pek çok markaya ev sahipliği yapıyor. İnegöl’de yaptığımız bağımsız bir araştırmaya göre katılımcıların yüzde 60’ı bir AVM’ye gideceği zaman sadece bizi tercih ediyor. Yine aynı araştırmaya göre ziyaretçilerimizin yüzde 58’i merkezimizin sunduğu hizmetleri iyi ve yeterli buluyor. Bizim amacımız bu oranı daha da yükseltmek olacaktır. Tecrübeli ekibimizle bu kıymetli proje için çalışacak olmak bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

İhracat rakamları artıyor

İnegöl’deki ihracat rakamlarının hızla arttığına dikkat çeken Kahraman, “İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası kısa bir süre önce geçen yıl 1 milyar 121 milyon dolar tutarında dış ticaret yapıldığını açıkladı. Bu ticaret hacmi ile şehir 20. sıraya yerleşti. İnegöl, 2016 yılında 433 milyon dolar dış ticaret fazlası vererek bu alanda da Türkiye’de 7. sıraya yükseldi. İthalatını ise 269 milyon dolardan 344 milyon dolara çıkarttı. Önemli bir potansiyele sahip bu şehrimiz emin adımlarla büyüyor, gelişiyor. Ülke ekonomisi için daha da değerli bir konuma geliyor. Dolayısıyla tüketici beklentileri de artıyor. Şu anda yaptığımız saha araştırmaları ile halkımızın beklenti ve ihtiyaçlarının neler olduğunu tahlil ediyoruz. Bu sonuçlara göre önümüzdeki dönemde planlamalarımızı yapacağız. İnegöl büyüyor. Biz de bu büyümeye eşlik edersek, bir parçası olursak ne mutlu bize” şeklinde konuştu.