İngiliz Ticaret Odası, Türkiye’de akreditasyon belgesi aldı. Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası’nın hizmet kalitesinin tescillenmesi ile uluslararası iş ilişkileri gelişerek, faaliyetleri hız kazanacak.

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası, akreditasyon belgesi aldı. Oda, hizmet kalitesini tescilleyen akreditasyon belgesi ile İngiliz Ticaret Odaları Akredite Edilmiş Uluslararası İletişim Ağına (BCC Accredited Global Network) dâhil oldu. Böylece, Akredite Edilmiş İngiliz Ticaret Odası unvanını kazandı. Bu sayede uluslararası çalışmalarına hız verme, yeni iş fırsatlarına ulaşmanın yanı sıra İngiltere ve dışındaki diğer akredite edilmiş ticaret odalarıyla birlikte çalışma imkânını elde etmiş oldu.

Oda Başkanı Chris Gaunt Akreditasyon Belgesini, Birleşik Krallık Başbakanlık Türkiye Özel Ticaret Temsilcisi Lord Janvrin onuruna, Farazad Investments desteği ile düzenlenen yemekte, Birleşik Krallık Başkonsolosu Leigh Turner ve seçkin işadamlarının huzurunda aldı.

Tören sırasında konuşma yapan Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt: “2015 yılına kadar İngiliz Ticaret Odalarının %77’sinin akredite olması hedefleniyor. Akredite olan ilk odalar Polonya, Singapur ve Hindistan’ın ardından Türkiye ve sonrasında Çin ile Şili geliyor. Akreditasyon alan 4. oda olarak Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası, sunduğu servislerin kalitesi onaylanmış, güven veren kurum niteliği ile üyelerine ve müşterilerine daima mümkün olan en yüksek kalitede hizmet sağlayacak.” dedi.

Odanın tarihindeki bu önemli adım, kurumu BCC Accredited Global Network’ün bir üyesi olarak tasdik etmekle kalmayarak aynı zamanda İngiltere dışında bulunan az sayıdaki, benzer unvana sahip, ayrıcalıklı İngiliz Ticaret Odaları arasına girmesini sağladı.

Bölgesel ticaret odalarının performanslarını değerlendirmek ve geliştirmek için tasarlanan İngiliz Ticaret Odaları(BCC) Akreditasyon Sistemi, bu özel ağın üyesi olacak standartlara erişmiş, iş dünyasına önemli ve sürekli güncellenen kalitede hizmet sunan ticaret odalarını tescil ediyor. Bu tescil doğru, verimli uygulamaları belirlemeye ve desteklemeye yardım ediyor. İş ortaklarının başarılı olması için her türlü ürünü ve desteği sağlayan akredite edilmiş ticaret odalarının başarısını ortaya koyarak, onları diğer ticaret odalarından ve bölgesel iş kurumlarından farklılaştırıyor.

Artık akredite edilmiş ve uluslararası iletişim ağını genişletmiş bir kurum olarakoda, iş dünyasına yasal, ekonomik ve finansal alanlarla çözüm önerileri sunmaya, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen İngiltere merkezli şirketlere ya da İngiltere’de iş kurmak isteyen Türk yatırımcılara pazar imkânları konusunda yardımcı olmaya devam edecek.