KONYA (AA) - Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, "Innopark'ın teknoloji geliştirme bölgesi ilan edilmesiyle Konya sanayisi, üniversite-sanayi işbirliği, Ar-Ge ve inovasyonu önceleyen yeni bir döneme yaklaştı" dedi.

Kütükcü, yaptığı açıklamada, Konya'ya kazandırılan Türkiye'nin ilk bölgesel inovasyon merkezi Innopark'ın, Bakanlar Kurulu kararıyla Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edildiğini, kararın bugün Resmi Gazete'de yayımlandığını söyledi.

Hedeflerinin sanayi üretimi ve ihracatı bugünkünden çok daha yüksek seviyelere taşımak olduğunu belirten Kütükcü, bunun yolunun da yüksek katma değerli, daha nitelikli üretimden dolayısıyla Ar-Ge ve inovasyondan geçtiğini ifade etti.

Bu doğrultuda yaptıkları çalışmalardan birinin de Mevlana Kalkınma Ajansının desteğiyle Konya'ya üretim odaklı bir teknoloji geliştirme bölgesi kazandırmak olduğuna işaret eden Kütükcü, "Innopark'ın teknoloji geliştirme bölgesi ilan edilmesiyle Konya sanayisi üniversite-sanayi işbirliği, Ar-Ge ve inovasyonu önceleyen yeni bir döneme yaklaştı. Innopark'ta bölgedeki 7 üniversite, odalar, büyük şirketler başta olmak üzere tüm üretim merkezlerini bir araya getirdik" diye konuştu.

Kütükcü, Innopark'ın, Bölgesel İnovasyon Merkezi Koordinatörlüğü, Küme Koordinasyon Merkezi, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Merkezi, Kuluçka Merkezi, Tasarım ve Proje Merkezi, Mesleki Yeterlilik Merkezi, Tahribatsız Muayene Uygulama Laboratuvarları ve Üniversite-Sanayi İş Birliği Merkezi olmak üzere 8 ayrı yapıdan oluştuğunu belirtti.