Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, 27-29 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), sosyal sorumluluk projelerine desteğini sürdürüyor. Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO, İş-Kur ve Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen 3. Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB 2014), şehirdeki vasıflı iş gücünü ve sanayi temsilcisini buluşturacak. Organizasyon çerçevesinde seminer ve konferanslarla firma ve sektörler hakkında iş arayanlar bilgilendirilecek. 3 gün sürecek programa 163 firma, kurum ve kuruluş yer alırken, 187 de stant açacak. İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşmasında ayrıca Ahmet Şerif İzgören, Sunay Akın ve Mümin Sekman konferans verecek.

“İŞLETMELERİN DEĞERİNİ, İNSAN KAYNAĞI BELİRLİYOR”

27-29 Kasım 2014 tarihleri arasında Merinos AKKM Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek olan buluşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşmasında nitelikli insan kaynağının önemli olduğunu kaydetti. İşletmelerin marka ve pazar değerini, sahip oldukları sermayenin değil, çalışanlarının kıymetinin belirlediğine dikkat çeken İsmail Kuş, “Kalitenin, yüksek performansın ve verimin daha üst seviyelere çıkarılması ancak vasıflı insanlar kaynağıyla mümkündür. Türkiye’nin en önemli üretim ve ihracat merkezleri arasında bulunan Bursa, vasıflı insan kaynağına da en fazla ihtiyaç duyan şehirlerin başında yer almaktadır” dedi.

BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM’de sanayicinin eleman ihtiyacına dönük eğitim programları düzenlediklerinin altını çizen İsmail Kuş, 3. Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’na (BİİB2014) BTSO olarak destek vereceklerini anlattı.

“BULUŞMA, İŞ ARAYANLARIN UFKUNU AÇACAK”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, bunun önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade etti. Geçen sene düzenlenen buluşmayı 20 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Karadağ, 2 bin 500 kişiye de danışmanlık hizmeti verildiğini hatırlattı. Buluşmanın gençlerin iş gücü piyasasına daha hızlı bir şekilde rol almasını sağlayacağını kaydeden Karadağ, iş arayan gençlerin mutlaka programa katılması gerektiğini dile getirdi. Karadağ, “İş arayan vatandaşlarımızı mutlaka organizasyona bekliyoruz. Üniversite öğrencilerimizi de görmek isteriz. Programın, iş arayanların ufkunu açacağına inanıyorum” dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, programın iş arayanlar ve işverenler açısından önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

İş-Kur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, buluşma sayesinde iş arayanların işverenlerle bir araya geleceğini, gün boyunca çok sayıda sertifikalı eğitimler ve konferanslar düzenleyeceklerini anlattı.