KAYSERİ/SİVAS (AA) - Kayserili sanayici ve iş adamları, seçimlerin ülke için hayırlı olması temennisinde bulunarak, bundan sonraki gündemin ekonomi odaklı olması gerektiğini belirtti.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, yaptığı yazılı açıklamada, genel seçimlerin demokratik bir şekilde yapıldığını ve AK Parti'nin oylarını 7 Haziran seçimlerine göre artırarak, yeniden tek başına iktidar olduğunu belirtti.

AK Parti'ye yakışır hizmetleri Türkiye ve Kayseri olarak beklediklerini belirten Boydak, "Bundan sonra ana gündemin ekonomi olmasını bekliyoruz. İş dünyası olarak seçim sürecinin bitmiş olmasından çok büyük memnuniyet duymaktayız. Bundan sonraki süreçte memleketimizde istikrar olmasını ve bir an önce Türkiye’nin ekonomik gündeme dönmesini istiyoruz. Bundan sonra en önemli beklentimiz ana gündemin ekonomi olmasıdır. Tekrardan reform sürecine devam etmemiz gerekiyor. Yarım kalan projeler var, iş dünyasının beklediği bir takım mikro reformların yanı sıra vergi reformu var. İnşallah bundan sonra dört yıl daha seçim olmayacak ve bu süreçte önümüzü görebileceğiz. Dört yıl kesintisiz büyüyen ve en az yüzde 5’lik bir büyümeyi yakalayan bir Türkiye istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Boydak, barış içerisinde geçen genel seçimler için tüm siyasi partilere de teşekkür etti.

- KTO Başkanı Hiçyılmaz

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da yaptığı yazılı açıklamada, milletin tercihini istikrardan yana kullandığını vurguladı.

Milletin barış, huzur ve güvenlik içinde yaşama arzusunu sandık aracılığıyla tüm dünyaya gösterdiğini belirten Hiçyılmaz, herkesin seçim sonuçlarını iyi değerlendirmesini beklediklerini aktardı.

Milletin 1 Kasım'da yüzde 86 gibi büyük bir katılım oranıyla sandığa giderek oyunu kullandığını ve istikrardan yana tavrını ortaya koyduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"Son sözü milletimiz söylemiştir. Herkes buna saygı duymalı ve seçim tartışmaları gündemden düşmeli. 2015 yılını seçim tartışmalarının gölgesinde geçirdik. 1 Kasım sonrasında artık milletimizin gündemi daha fazla kalkınma, istikrar ve huzurun devamı olmalıdır. Türkiye’nin gündemi artık ekonomi olmalıdır. Ülkemiz insanlarını yüksek gelir seviyesine taşıyacak ekonomik reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Milletimizin daha yüksek refah seviyesine ulaşması, ihracatta, üretimde ve teknolojide 2023 yılı hedeflerine ulaşılabilmesi için el ele verilmesi önemlidir."

- Sivas

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun, "Ülkemizin kalkınması yolunda önemli bir dönüm noktası olacağına inandığımız bu 4 yıllık dönemde, Türkiye için büyük bir şans daha doğmuştur. Bu şansı iyi değerlendirmeliyiz" dedi.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, resmi olmayan sonuçlara göre milletin tercihini net bir şekilde kullandığını belirtti.

Belirsiz dönem ve uzlaşmaz görüntü veren siyaset anlayışının millet nezdinde kabul görmediğini aktaran Coşkun, "Milletimizin, ülkemizin kalkınması yönünde gösterdiği tercihini, değerli buluyoruz. İş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalandığına inanıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Seçim sonuçlarının huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının devam edeceğine olan inancı perçinlediğini vurgulayan Coşkun, "Bugün ülkemiz için yeni ve umut dolu bir dönemin daha başlangıcıdır. Ülkemizin kalkınması yolunda önemli bir dönüm noktası olacağına inandığımız bu 4 yıllık dönemde, Türkiye için büyük bir şans daha doğmuştur. Bu şansı iyi değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.