ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ile Anadolu Üniversitesi, 10'dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için iş sağlığı ve güvenliği eğitimi protokolü imzaladı. 

Bakanlıkta yapılan imza törenine, ÇSGB Müsteşarı Mehmet Selim Bağlı, İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan katıldı. 

Törende konuşan Müsteşar Bağlı, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkati çekerek, bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığını anımsattı. Bağlı, "Takdir edersiniz ki iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sorunlar sadece mevzuatla çözülemiyor. Toplumsal bir algının oluşması gerekiyor. Bu algıyı da eğitimle yayabiliriz" ifadelerini kullandı. 

Rektör Gündoğan ise iş sağlığı ve güvenliği konusunda Türkiye'de gelişmiş ülkeler düzeyinde bir mevzuat bulunduğuna işaret ederek, "Mevzuatın yanı sıra bu konuda bilincin artırılması için toplumun her kesimine eğitim verilmeli. Bizim vereceğimiz eğitimler, her eğitim düzeyindeki katılımcının anlayabileceği tarzda olacak" dedi.

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi protokolüne ilişkin bilgi veren Genel Müdür Özer ise "Eğitimler, 10'dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinin, işveren veya işveren vekillerine verilecek. 1 milyon 600 bin iş yerimizin neredeyse 800 bini bu kapsama giriyor. Bu eğitimi alanlar, iş sağlığı güvenliği hizmetini kendi iş yerinde kendisi yerine getirebilecek" değerlendirmesinde bulundu.