İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 3. çeyrek büyüme rakamına ilişkin sanayi sektörümüzün büyümeye en istikrarlı ve en kaliteli katkıyı sunduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 3. çeyrek büyüme rakamına ilişkin değerlendirmede bulundu. Bahçivan değerlendirmesinde şunları söyledi: “Büyümeye, sanayinin 2013 yılı başından bu yana vermiş olduğu olumlu katkı sürmekle birlikte, son iki çeyrekte bu katkının ivme kaybettiğini görmekteyiz. Sanayi 2013 yılının ikinci çeyreğinden itibaren büyümeye yüzde 3,4, yüzde 4,1 ve 4,6 katkıda bulunmuştur. Bu yıla ilk çeyrekte büyümeye yüzde 5,8 katkı ile başlayan sanayimizin, ikinci çeyrek büyümesi yüzde 3,0’a ve üçüncü çeyrekte de yüzde 2,7’ye gerilemiştir.

Bir ivme kaybı görünse de bütün bu veriler, sanayi sektörümüzün büyümeye en istikrarlı ve en kaliteli katkıyı sunduğunu ortaya koymaktadır. Bu istikrarlı katkı bizi sanayinin ve Türkiye ekonomisinin geleceği adına umutlandırıyor.

Bu yeterli mi? Kuşkusuz değil. Bu eğilimi sürdürülebilir kılmanın yolu yüksek katma değer üreten yatırımların desteklenmesinden geçiyor. Açıklanan veriler bir kez daha göstermiştir ki, daha güçlü bir Türkiye için, daha güçlü bir sanayiye sahip olmamız gerekiyor.”