İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 14. Çevre ve Enerji Ödülleri’nde ERDEMİR “Büyük Ölçekli Kuruluş Enerji Verimliliği Uygulama Projesi” kategorisinde üçüncü oldu.

İSO’nun her yıl çevre konusundaki iyi uygulamaların, sanayinin bu alanda atacağı adımları teşvik etmesi amacıyla düzenlediği Çevre ve Enerji Ödülleri’ne ERDEMİR 3 enerji verimliliği projesi ile başvurdu. ERDEMİR enerji tasarrufu sağladığı Dairesel Sinter Soğutucusu Atık Isı Kazanı, Sinter Fabrikası’nda Ana Fan Drive Kontrollü Motor Sistemine Geçilmesi ve Ana Fan Kanat Dizaynının Değiştirilmesi ile Kojenerasyon Tesisleri Atık Isı Kazanlarına İlave Yanma Sistemi projeleriyle ödüle layık görüldü.

5 Aralık 2014’te İstanbul’da düzenlenen törende ERDEMİR’in ödülünü İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Esat Günday, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Çevre ve Enerji Kurulları Başkanı M. Ata Ceylan ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’dan aldı.

İSO’nun 1995 yılından bu yana çevre alanında verdiği ve bu yıldan itibaren Çevre ve Enerji Ödülleri adını alan etkinlikte firmalar 2013 yılına ait ürün ve projeleri ile yarıştı. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü temsilcisi, sanayi temsilcileri, üniversitelerin çevre bölümlerinden, enerji enstitüsü ve araştırma merkezlerinden akademisyenlerden oluşan jüri, firmaların çevre faaliyetlerini detaylı bir şekilde incelerken, iklim değişikliğine neden olan sera gazlarının takibine ilişkin uygulamaları ön planda tuttu. İSO’nun 14. Çevre ve Enerji Ödülleri’nde büyük ölçekli kuruluşlarda “İnovatif Çevre Dostu Ürün”, “Çevre Dostu Uygulama”, “Enerji Verimliliği Uygulama Projesi”, “Çevre ve Sürdürülebilirlik Yönetimi”, “Enerji Verimli Ürün” ve KOBİ’lerde “İnovatif Çevre Dostu Ürün” kategorilerinde toplam 18 ödül dağıtıldı.

ERDEMİR çevre ve enerji alanlarındaki başarılı performansı ile bugüne kadar ulusal ve uluslararası platformlarda pek çok kez ödüle layık görüldü. 2006 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve şirketlerin küresel rekabet gücü açısından çevre dostu yönetim, ürün ve süreçlerin önemini ortaya koyan Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı Yönetim Kategorisinde Çevre Yönetim Süreci ve Çevre Performans Endeksi ile Türkiye’nin en başarılı şirketi seçildi.

Türkiye’nin 2012 BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’na (Rio+20) Hazırlıklarının Desteklenmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Türkiye’de Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Ekonomi Alanında En İyi Uygulamaların Seçimi” yarışmasında ERDEMİR Çevre Yönetim Süreci - Çevre Performans Endeksi ve Sürdürülebilirlik Faaliyetleri ile ülkemizi temsil edecek en iyi uygulamalar arasına girdi. 20 -22 Haziran 2012 tarihinde Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleşen Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nda sunuldu.

ICCI 2011 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferanslarında Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen enerji ödülleri kapsamında verilen “En Yüksek Verimli Termik Tesis” ödülü alan ERDEMİR Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik İşleri Etüt İdaresi tarafından düzenlenen Sanayi Sektöründe Enerji Verimliliği yarışmalarında pek çok kez ödül aldı.