Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Adana İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Adana 6. İstihdam Fuarı (ADİF 2017)” etkinliği Adana’da başladı. Fuar açılışında konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Dünya nüfusu hızla yaşlanmakta, ekonomik krizler işsizlik sorununun kronikleşmesine neden olmaktadır. Bu sebeple istihdam politikalarına her zamankinden daha fazla ağırlık verilmektedir” dedi.

“Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında İŞKUR Adana İl Müdürlüğü’nün organize ettiği ve 2012 yılından beri gelenekselleşen bölgenin en büyük insan kaynakları buluşması “Adana 6. İstihdam Fuarı (ADİF 2017)” etkinliği Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda başladı.

“Fuar Adana ekonomisini canlandıracak”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, fuarın kent ekonomisine büyük katkı sunacağını ifade ederek, “Gençlerimiz fuara katılan firmaları yakından tanıyacak. İş ve staj başvurusu yapma imkanına sahip olacaklar. İş dünyası ile çalışma hayatının sinerjisi bu fuarda ortaya çıkacak ARGE ve inovasyon faaliyetlerine katkı sunacaktır. Yerel ve ulusal firmaların fuarda yapacağı tanıtımlar şehrimizin ekonomik hayatına canlılık kazandıracaktır” diye konuştu.

“İstihdam politikalarına ağırlık verilmeli”

Dünya nüfusunun hızla yaşlılaştığını, bu sebeple işsizliğin küresel bir sorun olduğunu kaydeden Vali Demirtaş, “Özellikle dünya genelinde yaşanan ekonomik krizler işsizlik sorununun kronikleşmesine neden olmaktadır. Sosyal ve ekonomik uyumun sac ayağını oluşturan istihdam politikalarına her zamankinden daha fazla ağırlık verilmektedir. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımızın milli istihdam seferlik projesi kapsamında ilimizde en az yüzde 5 istihdam artışı sözü verilmiştir. Açılışı yapılan fuarda tüm paydaşların yerli istihdam politikaları oluşturmak adına seferber olduklarını görmek adına mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“İŞKUR’a iş düştüğünün farkındayız”

İŞKUR Adana İl Müdürü Ahmet Altunbaş da, işsizlik ile mücadelede İŞKUR’un çok çalıştığını belirterek şunları söyledi:

“İşsizlik ile mücadele ve istihdamı arttırma hedefi doğrultusunda çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Altıncısını düzenlediğimiz istihdam fuarı da bu çalışmalardan bir tanesi. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adana Sanayi Odası Başkanımızın Adanamız adına Cumhurbaşkanımıza taahhüt ettiği 15 bin kişilik ilave istihdam sözünü gerçekleştirmek üzere tüm gücümüzle çalışıyor ve verilen 15 bin ilave istihdam sözünün yüzde 50’sine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizde ve Adanamızda yaşanan işsizliğin istihdama yönelik teşviklerle ortadan kalkacağına inanıyoruz. Bu sebeple İŞKUR’a çok iş düştüğünün farkındayız yıl sonuna kadar belirlenen rakımın çok üzerine çıkacağına inanıyorum.”

Konuşmaların ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından fuara destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket takdim edildi. Daha sonra “Adana 6. İstihdam Fuarı (ADİF 2017)”nın kurdele kesimi yapıldı.

Kurdele kesiminden sonra protokol üyeleri ve öğrencilerin çoğunlukta olduğu kalabalık, iş stantlarını ziyaret etti.

Bu sırada Aydın Ulus isimli bir vatandaş ise AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’dan iş istedi. Ünüvar, Ulus’a iş sözü verdi. Etkinliğin açılış törenine iş arayanların yanı sıra, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek’in de aralarında bulunduğu kent protokolü katıldı.

Etkinlik, 24 Mart Cuma gününe kadar devam edecek.