İtalya’nın Venedik bölgesinde üretim yapan, Ege’de yatırım ve işbirliği olanaklarını araştıran İtalyan iş adamları, İzmir’in Buca ilçesine yatırım için kolları sıvadı.

Ege Bölgesi’nde yatırım ve işbirliği olanaklarını araştıran İtalyan iş adamları, ülkelerinin İzmir Konsolosu Antonio İonio eşliğinde, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı ziyaret etti. Venedik’te, çoğunluğu inşaat sektöründe üretim yapan Gruppo Trivento Konsorsiyumu’na üye iş adamları, Buca Belediyesi Başkan’ı Levent Piriştina’nın konuğu oldu. İlçesinin 500 bine dayanan nüfusu ile ilgili bilgi veren Başkan Piriştina, yatırım olanaklarını anlatarak, her alanda işbirliği yapabileceklerinin altını çizdi.

"YATIRIM OLANAKLARINI İNCELİYORUZ"

Heyete başkanlık eden Tiberio Fietzoli ise geçen aylarda Kuşadası Kongre Merkezi’nde bir fuar gerçekleştirdiklerini, Buca’nın özellikle güçlü ve genç insan gücü potansiyeline şaşırdıklarını ifade etti. Fietzoli, "İzmir’i çok yakından takip ediyoruz. Bugün de Buca’da olmaktan büyük mutluluk duyduk. Çok eski yıllarda Levanten ailelerin yaşadığı bu ilçede yatırım olanaklarını inceliyoruz. Özellikle inşaat sektörü alanında işbirliği yapabiliriz" diye konuştu.