İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün açıkladığı ’Ekonomide Dönüşüm Programı’nın ikinci paketindeki üretimde verimlilik, tasarruf ve KOBİ’lere verilen özel önemi memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ’Ekonomide Dönüşüm Programı’nın ikinci paketini açıkladı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili olarak üretimde verimlilik, tasarruf ve KOBİ’lere verilen özel önemi memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Çağlar, "İş dünyası olarak üretim azmimizin yurt içi tasarruflarla desteklenmesi hepimizi daha da motive edecek. Bu açıdan 2013 yılında yüzde 13.4 olan tasarruf oranının yüzde 19’a çıkarılması hedefini önemli buluyoruz. Çünkü tasarruf oranı AB ülkelerinde yüzde 23, Çin ve Hindistan’da ise çok daha fazla. Büyümek istiyorsak tasarruf edip, bu tasarrufu da üretime yönlendirmemiz gerekiyor" dedi.

KOBİ’lere özel önem verilmesinin de son derece isabetli olduğunu belirten İTO Başkanı Çağlar, "Her zaman vurguladık; kalkınmak istiyorsak küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin verimliliğini artırmak, üretim süreçlerini iyileştirmekten başka yolumuz yok. KOBİ’leri katma değerli üretime yönlendirecek tedbirler almalıyız. Bu sebeple Sayın Başbakan’ın ’KOBİ’leri sürekli gündemde tutma’ sözünü son derece isabetli buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Programda yer bulan diğer bir maddenin ’İstanbul Finans Merkezi’ olduğunu hatırlatan İbrahim Çağlar, "Hükümetimiz İstanbul’un dünyanın ilk 25 finans merkezi arasında yer alması için 104 maddelik bir eylem planı öngörüyor. Bu konuda biz de Oda olarak İstanbul için fikirlerimiz ve eylemlerimiz ile katkıda bulunmaya hazırız" değerlendirmesinde bulundu.