Gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıtıldığı MIPIM, 10-13 Mart 2015’te Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek. İstanbul Ticaret Odası (İTO), fuarda İstanbul ve Türkiye’nin tanıtımı için özel projeler geliştiriyor. Bu projelerden birisi de dev İstanbul maketi.

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2015 öncesinde Türkiye özel sektörünün fuara yönelik hazırlıklarını kamuoyuyla paylaşıldı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, inşaat ve gayrimenkul Türkiye‘de en değer verilen konulardan birisi ve inşaat sektöründe Çin’in ardından Türkiye’nin 2. sırada geldiğini söyledi. Çağlar sözlerini şöyle sürdürdü: “MIPIM’de hazırlıkları İstanbul Ticaret Odası şemsiyesi altında gerçekleştirdik. İstanbul değeri, İstanbul markası da küresel arenada daha iyi yerlere getirilmeyi bekliyor. İnşaat ve gayrimenkul alanında daha fazla yatırımcı çekmek için el ele çalışacağız".

“DEV İSTANBUL MAKETİ YAPTIRDIK”

Çağlar, MIPIM 2015 Fuarı’nda İstanbul’un 300 metrekarelik bir çadırı olacağını söyledi. Bu çadır içinde yer alacak dev bir İstanbul maketi yaptırdıklarını açıklayan Başkan Çağlar, "Bu sayede, şehrin üç boyutlu küçük bir örneğini çadırımıza taşıyoruz. 8500 yıllık tarihle birlikte, altyapı ve gayrimenkul alanlarındaki dev projeler de bu makette görülebilecek. Aynı zamanda bu maket, canlı bir İstanbul görseli olacak. Hareketli, Işık ve ses efektleriyle zenginleştirilecek maketimiz; gecesiyle, gündüzüyle, boğazda yüzen gemisiyle yaşayan İstanbul’u izlettirecek. Bu görsel şov, İstanbul’un ruhunu ziyaretçilere anlatacak" diye konuştu.

MIPIM’e en çok katılım gösteren ülkeler arasında ilk 9’da yer alan Türkiye, çalışmalarını sürdürüyor. 10 Mart 2015 akşamı Carlton Otel Cannes’da tüm fuar katılımcılarının davetli olduğu MIPIM 2015 Açılış Kokteyli’ne de İstanbul Ticaret Odası (İTO) ev sahipliği yapacak. Proje çerçevesinde 300 metrekarelik İstanbul Çadırı’nın 72 metrekarelik bölümünde İstanbul’un uluslararası projeleri dev maketlerin yanı sıra 3 boyutlu gösterimlerle de dünya yatırımcılarına tanıtılacak.

Türkiye ekonomisinin artan gücü ve şirketlerinin büyüme hızının artışı nedeniyle 2 yıl üst üste ‘Türkiye Onur Ülkesi’ seçilen tek ülke olarak ilgi odağı oldu. MIPIM 2015, 93 ülkeden yaklaşık 4.500 yatırımcının 2.000’i aşkın standla katılacağı MIPIM 2015’e yaklaşık 5 aylık bir süre olmasına rağmen büyük bir ilgi var. Türk firmaları, stantların yanı sıra Türkiye’ye ayrılan 429 metrekarelik Türkiye çadırında projelerini sergileyecek. Geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da Türkiye’ye özel oturumlar gerçekleştirilecek.

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ise MIPIM’in İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin diğer şehirlerinin uluslararası arenada tanıtımı için taşıdığı önemin altını çizerek şöyle konuştu: “2025’te İstanbul, dünya megapollerinden bir olacak. Bu hedef tarihe kadar kentsel dönüşüm sürecindeki İstanbul’un gündeminde “gelişim ve dönüşüm” yer alacak. İstanbul’un bu gelişim ve dönüşüm sürecini, değişen küresel rekabet koşulları çerçevesinde de düşünmek gerekiyor. İşte bu doğrultuda yeni güzergâhlar üzerinde düş kurmanın ve şekillendirmenin tam zamanı. MIPIM Fuarı’nda önümüzdeki yıllarda da İstanbul başta olmak üzere Türkiye cazibe merkezi olmaya devam edecek. Uluslararası arenada MIPIM ile ticaretteki sınırlar kalkıyor ve yabancı girişimciler için Türkiye bu anlamda pek çok yatırım fırsatı sunuyor. MIPIM’de Türkiye markası bu sene de fuara damgasını vuracak. Şehirlerin şampiyonluk ligi olan MIPIM’e İstanbul gibi birçok şehrimizin de katılımını bekliyoruz.”

Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı fuarın uluslararası organizatörü Reed Midem’in düzenlediği MIPIM fuarı gayrimenkul projelerinin tüm dünyaya tanıtılmasına, uluslararası arenada yer almak isteyen markaların önemli ortaklıklara imza atmasına, dünyadaki trendlerin takip edilmesine ve network sağlanmasına olanak tanıması nedeniyle önemli bir platform olarak değerlendiriliyor. MIPIM’in 2015 konsepti “dijital devrim” olarak belirlendi. MIPIM 2015’te bu konsept çerçevesinde pek çok etkinlik ve konferans düzenlenecek. Gayrimenkul yatırımcıları, dijital gelişmelerin sektöre etkilerini ve ortaya çıkardığı fırsatları konuşacaklar.