ANKARA (AA) - Mitsubishi Electric'in Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, büyüyen Türkiye'nin gelişimine ortak olmaya ve ülkede yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek, sanayi tesisleri ve altyapı projelerindeki elektrik, otomasyon ve taahhüt çalışmalarına talip olduklarını bildirdi.

Fujisawa, Ankara’da "Türkiye’nin Geleceği İçin Çalışıyoruz" konulu etkinlikte yaptığı konuşmada, şirketin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Türkiye’deki altyapı projelerinin ve sanayi tesislerinin çözüm ortağı olma hedefi doğrultusunda, Mitsubishi Electric’in ileri teknolojisiyle sunabileceği farklılık ve avantajları anlatmak için Ankara’da olduklarını ifade eden Fujisawa, “Türkiye’de temelde fabrika otomasyonu, ileri robot teknolojileri ve klima sistemlerinin satış ve satış sonrası hizmetlerini sürdürüyoruz. Bu faaliyetlerimizin yanı sıra uydular, asansör, görsel veri sistemleri, güç kaynakları ve ulaştırma bağlantılı altyapı işlerine de destek veriyoruz. Türkiye’de özellikle Türksat uyduları ve Marmaray projesinde kullanılan teknolojimiz ile tanınıyoruz" diye konuştu.

Fujisawa, Mitsubishi Electric Corporation'ın, Türksat 4A’nın ardından Türkiye’de iletişim ve yayıncılık altyapısının güçlendirilmesine yardımcı olacağını belirterek, "Tüksat 4B uydusunu da başarılı bir şekilde fırlattı. Aralık başına kadar yörünge testlerini yapacak olan Mitsubishi Electric, sonrasında Türksat 4B’nin Türksat’a devir teslimini resmen gerçekleştirecek. Mitsubishi Electric olarak üretmekten gurur duyduğumuz uyduların ve yapım aşamasından yörüngeye yerleştirilme sürecine kadar sorumluluğunu üstlendiğimiz projenin tamamında, ileri teknolojimizi kullanarak üstün güvenilirlik sağladık. Türksat 4A ve Türksat 4B aracılığıyla Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Jeopolitik konumu nedeniyle pek çok açıdan avantajı bulunan Türkiye’nin global düzeyde rekabet edebilmek için dünyadaki değişim ve gelişimlere hızla ayak uydurması gerektiğine dikkati çeken Fujisawa, sanayi tesisleri ve altyapı projelerindeki elektrik, otomasyon, taahhüt çalışmalarına talip olduklarını bildirdi. Masahiro Fujisawa, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin üretimde global rekabet trenini kaçırmaması için hayati önem taşıyan teknolojilerimizden biri de yeni endüstri evresinin Mitsubishi Electric’teki karşılığı olan dijital fabrika konsepti e-F@ctory. Mitsubishi Electric olarak yeni endüstri evresinin iddialı oyuncularından biriyiz. Türk sanayisinin, hayal gücümüzü zorlamaya hazırlanan geleceğin fabrika otomasyonuna hazır olması için teknolojik çözümler sunuyoruz. e-F@ctory, küresel rekabette bir adım önde olmayı sağlıyor. Türk sanayisini geleceğin fabrikalarına hazırlayabiliriz."

- “Türkiye öncelikli pazar”

Fujisawa, Türkiye’nin, hızlı büyüme potansiyeliyle öncelikli pazar durumunda olduğunu belirterek, “Mitsubishi Electric olarak Türkiye’nin, endüstrisi ve teknolojisiyle üretkenliğinin daha da artacağını, katma değeri çok daha yüksek ürünler üretileceğini ve dünyanın ileri ekonomileri arasındaki yerini alacağını düşünüyoruz. Bu düşüncemiz, Türkiye’nin gerçekleştirdiği Marmaray projesi, inşa etmekte olduğu köprü, baraj, tünel, havalimanı gibi çok sayıda projeyle doğrulanmaktadır. Enerji verimli, çevreci, yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle, büyüyen Türkiye’nin gelişimine ortak olmaya, Türk halkı için yatırım yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.