ANKARA (AA) - HAVELSAN ve THY Teknik işbirliği ile tamamen milli olarak üretilen Kablosuz Kabin İçi Eğlence Sistemi (Wireless IFE – SKYFE), Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) onayını aldı. Bu onay ile SKYFE’ye seri üretim yolu da açılmış oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, SKYFE, BOEING 737-800 tipi uçaklar için EASA Sertifikasyon sürecini başarıyla tamamladı.

Türkiye’de geliştirilen ilk yerli Kabin İçi Eğlence Sistemi, yolcuların kişisel elektronik cihazlarına IOS, Android ve web uygulamaları üzerinden kablosuz bağlanarak uçuş süresince kullanıcılarına kaliteli zaman geçirme imkanı sunacak. Sistem, HAVELSAN ve THY Teknik’in sivil havacılık sektöründe de yükselen yerli katkısının başarılı örneklerinden biri olma özelliğini taşıyor.

HAVELSAN ve Türk Hava Yolları Teknik AŞ’nin 3 yıldır Stratejik İşbirliği Anlaşması kapsamında geliştirdiği sistem, THY’nin JFO kuyruk numaralı Boeing 737-800 tipi Edirne isimli yolcu uçağında test edildi.

İlk prototip geliştirme, entegrasyon ve uçak içi yer testlerinin tamamlandığı çalışmaların ardından alınan onay, Türk sivil havacılığı için bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor. EASA onayı, THY Teknik ve HAVELSAN işbirliği ile geliştirilen sistemin seri üretimine de yeşil ışık yakıyor.

Uluslararası geçerliliği olan EASA Sertifikasyonu sayesinde SKYFE yerli ve yabancı birçok havayolu tarafından kullanılabilecek bir ürün haline geldi. Bu açıdan SKYFE, HAVELSAN’ın ve THY Teknik’in, işbirliği içerisinde sivil havacılık standartlarına uygun üretim yapabilme yetkinliğini göstererek, Türkiye’nin "Yerli Yolcu Uçağı" projesinde de birlikte yol alabileceklerinin habercisi oldu.