TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu, ‘Kadın Girişimci Mentor Projesi’yle kendi işini kurmak isteyen kadınlarla deneyimli iş kadınlarını bir araya getiren sıra dışı bir projeye imza attı. Deneyimin en pahalı kaynak olduğunu belirten Başkan Özden, “Türkiye’ye uyarlanabilecek bu projeyle açılıp kısa sürede kapanan şirket sayımızı azaltabiliriz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Kadın Girişimciler Kurulu’nun ‘Kadın Girişimci Mentor Projesi’yle, deneyimli iş kadınları kendi işini kurmak isteyen kadınlara gönüllü mentorlük yapacak. Bu amaçla gönüllü olan iş kadınları kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilerle Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Ziyapaşa Yerleşkesi’nde bir araya gelerek tanıştı ve eşleşti.

İLETİŞİM BECERİLERİ ÖNEMLİ

Adana BTÜ’nün yanı sıra KOSGEB, İŞKUR ve Adana Ticaret Odası’nın desteklediği projeye dâhil olan kadınlara Adana BTÜ Dış İlişkiler Birimi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Efe Efeoğlu, ‘Sağlıklı İlişkiler Yaşamak’ konulu bir de sunum gerçekleştirdi. ‘Kadın Girişimci Mentor Projesi’nin heyecan uyandırdığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Efeoğlu, iş yaşamında başarıya alınan eğitimin yüzde 5, tecrübenin yüzde 15 ve iletişim becerilerinin yüzde 80 katkı sağladığını belirterek, “İlişkileriniz sağlıklı olmalı” diye konuştu.

DENEYİM EN PAHALI KAYNAK

Toplantıda konuşan TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, projenin karşılık bulması durumunda Türkiye genelinde yaygınlaşabileceğini belirterek, “Yüzde 6,5’la ifade edilen kadın girişimci sayımızı artmasına önemli katkı sağlayacak bu yöntem, işletmelerin kısa sürede kapanma sorununa da büyük ölçüde engel olacak. Deneyimin en pahalı kaynak olduğu iş hayatında tecrübelerini genç girişimci adaylarıyla paylaşacak mentorlerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Menteelerimize de bu fırsatı iyi değerlendirmeleri önerisinde bulunuyorum” dedi. Toplantıda Adana BTÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Yaman, projenin işleyişiyle ilgili bilgi verdi.

KATILAN MENTÖRLER

Toplantıya mentörlerden Ayça Gözek (Kimteks Tekstil A.Ş.), Aysel Eyüpoğlu (Sönmezler A.Ş.), Belgin Çobandağ (Laila Estetik Merkezi), Efsun Tekyeten (Ak Ajans), Emine Nargile (Günep A.Ş), Esra Özden (Entermin Endüstri Ürünleri Ltd.Şti.), Fisun Eminoğlu (Kimya Mühendisi), Gül Minikser (Teknar Danışmanlık Ltd. Şti.), İldeniz Özal (İldeniz Çocuk Akademisi), Meltem Aydın (Tempa Metal Ltd. Şti.) Müberra Kara (Kara Eczanesi), Özden Hozatlı (Hozatlı Tarım Ürünleri Ltd. Şti.), Samia Yasavur (Güney Güvenlik Ltd. Şti.), Tuba Bağdatlı (ZP Teknik Danışmanlık Ltd. Şti.), Utku Özalp (Özalpsan Tarım Ltd. Şti.), Zehra Arslanboğa (Mazlum Mangtay A.Ş.) katıldı.