ANKARA (AA) - Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Nazmi Karyağdı, Türkiye'nin, İngiltere'den sonra Avrupa Kalite Vakfından en çok ödül alan ülke olduğunu belirterek, "Türkiye, küreselleşme olgusu içinde daha fazla demokratikleşmesidir" dedi.

Karyağdı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği basın toplanışında derneğin 2015 yılı faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KalDer'in faaliyetlerini 25 Aralık 1995'ten bu yana sürdürdüklerini anlatan Karyağdı, kamu kurum ve kuruluşlarının daha etkin ve verimli olması için destek çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.

Karyağdı, kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte yürüttükleri çalışmalara değinerek, "KalDer olarak toplumda yaşam kalitesini arttırma konusunda bir bilinç oluşturmaya yönelik etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

Avrupa Kalite Vakfından, İngiltere'den sonra en çok ödül alan ülkenin Türkiye olduğuna işaret eden Karyağdı, "Türkiye, küreselleşme olgusu içinde daha fazla demokratikleşmesidir. Sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirmesi, insan haklarına saygılı ve farklılıkların değerini iyi kullanabilen bir iş gücü oluşturması için yönetimde kadın erkek eşitliği sağlanmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Karyağdı, 10 Mart'ta yerel yönetim ve kalite sempozyomu düzenleyeceklerini belirterek, hesap verebilen katılımcı kamu yönetimi anlayışına katkıda bulunmaya çalıştıklarını aktardı.