Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Antalya’nın Türkiye’nin 2023 hedeflerine ciddi katkı veren bir il olacağını söyledi.

Antalya’da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Antalya Valisi Muammer Türker’i makamında ziyaret etti. Valilik özel defterini imzalayan Bakan Yılmaz’a Vali Türker el dokuması Döşemealtı halısı hediye etti.

Vali Türker, Antalya’nın birden çok farklı özelliği olan bir il olduğunu belirterek yapacak çok işleri olduğunu kaydetti.

ANTALYA TÜRKİYE’NİN BEŞİNCİ BÜYÜK İLİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da, Antalya’nın değerli bir il olduğunu söyleyerek, kentin hızlı bir gelişim içinde olduğunu belirtti. Antalya’nın Türkiye’nin beşinci büyük ili olduğunu ve ekonomide iyi bir yere sahip olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: “Tarım potansiyeli açısından büyük değeri var. Yenilenebilir enerji ve yeni bir takım alanda potansiyeli var. Nitelikli insan gücü oluşturma ve bunun üzerinden teknolojik gelişimin açısından önemli bir potansiyeli var. Bu açıdan bakıldığında kalkınma potansiyeli olan bir ilimiz. Bakanlık olarak destek oluyoruz. Bu ile büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Ulaşım, eğitim, sağlık ve kırsal alana varıncaya kadar.”

Botanik Expo’yu gerçekleştireceklerini ifade eden Bakan Yılmaz, “Onunla bağlantılı şekilde belirli kamu yatırımlarını yapıyoruz. Antalya bir çok boyutta Türkiye’nin 2023 hedeflerine ciddi katkı veren bir il olacaktır. Ben de Kalkınma Bakanı olarak yakından takip ediyorum. Antalya’nın potansiyelini harekete geçirme adına kamu olarak gereğini yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, valilik ziyaretinin ardından Kepez ilçesinde okul açılışına katıldı.