İl Tarım Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Karaman’ın özellikle dağlık bölgelerindeki çiftçiler için büyük öneme sahip “Karaman İli Göksu ve Taşeli Havzası Kırsal Kalkınma Projesi” Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı. 
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, açıklamasında;
 “İlimiz Göksu Nehri ve Taşeli Havzalarında bulunan köylerimiz genellikle dağ ve orman içi köyleri olup, sosyo ekonomik durumu ova köylerimize göre daha zayıftır. Ayrıca bu köylerimizde şehre göçlerin daha hızlı yaşanıyor olması İlimiz tarımını gelecekte olumsuz yönde etkileyecektir.  Söz konusu bölgemizde çiftçilerimizin refah seviyesinin yükseltilmesi ve özellikle de kadın çiftçilerimizin sosyo ekonomik yönden statüsünün yükseltilmesinde, genel bilinç ve duyarlılık oluşturulması amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından “Karaman İli Göksu ve Taşeli Havzası Kırsal Kalkınma Projesi” hazırlanmıştır. Hazırlanan projemizin uygulamaya konulması amacı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza sunulmuş, Bakanlığımızın uygun görüşleri ile Kalkınma Bakanlığı tarafından 2014 yılı içerisinde projenin uygulanması için gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir. 

Hazırlanan projenin amacı; İlimiz Göksu ve Taşeli Havzalarında bulunan dağ ve orman içi köylerinde sosyo-ekonomik kalkınmayı sağlamak köylerdeki çiftçilerimizin refah seviyelerinin yükseltilmesidir. 

Proje kapsamında Göksu ve Taşeli Havzalarındaki köylerimiz tek tek incelenmiş ve köylerimizde ekonomik ve sosyal kalkınmaları sağlayacak çalışmalar bütünü oluşturulmuştur. Projenin uygulanması ile birlikte çiftçilerimize, yapacakları tarımsal yatırımlarda %80’ne varan hibe oranlarında kaynak aktarılmış olacaktır. Ayrıca köylerimizdeki bölgesel kalkınmayı sağlayacak yatırımların da önü açılmış olacaktır. Proje Bütçesinin 10 Milyon EURO civarında olması öngörülmektedir.

Proje ile İlimizin yaklaşık 80 dağ ve orman içi köyünde kırsal kalkınmanın sağlanması için önemli çalışmaların yürütülmesi öngörülmektedir.  

Karaman ilimizin bütününde devam eden tarıma yönelik toplulaştırma, kapalı sistem sulama, kırsal kalkınma ve diğer yatırımlarda birçok ilden önde olduğunu, söz konusu yatırımların tamamlanmasıyla İlimiz tarımında büyük bir sıçrama yapacağını belirten Elvan, tüm bu çalışma ve yatırımlar konusunda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.