ANKARA (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hizmet Sunumu Genel Müdürü Lütfi Aydın, bilişim sektörü firmalarının, kamunun ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmeleri gerektiğini belirtti.

Swissotel'de düzenlenen Kamuda BT Yönetişimi Teknoloji Platformu'nun açılışında konuşan Aydın, bilişim teknolojilerini kullanan kamu kurumlarının, teknoloji yönetim sürecine odaklanmalarının daha yüksek kamu yararı sağlayacağını söyledi.

Bilişim sektörünü oluşturan firmaların, kamunun ihtiyaçlarını anlayıp, uygun çözümler geliştirmeleri gerektiğini dile getiren Aydın, "Bu sayede Türkiye'deki kamu kurumları için geliştirilip üretilen çözümler, hem kendi ülkemizde hak ettikleri yeri alacak hem de bunu referans kullanarak dünya pazarlarına açılabilecekler" diye konuştu.

SGK'nın anlık veri akışının ve değişiminin en yüksek olduğu sektörlerden biri olduğunu ifade eden Aydın, yapılacak teknolojik iyileştirmelerle uygulamada karşılaşılan aksaklıkların giderileceğini, sağlık giderlerinin ve kayıt dışı istihdamın azaltılması anlamında ülke ekonomisine katkı sağlanacağını bildirdi.

Aydın, SGK'nın entegre hizmetlerinin bir parçası olduklarını belirterek, "Farklı kaynaklar dolayısıyla yaşanan sistemsel sorunların, SGK sistemlerinden kaynaklanıyor gibi yansıtılmasını adaletli bulmuyoruz" dedi.

Kurum sisteminde teknolojik iyileştirmeler yapıldığını belirten Aydın, böylece işlemlerin daha hızlı yapıldığını ifade etti.

e-Devlet uygulamalarını anlatan Aydın, söz konusu uygulamanın en önemli faydasının hesap verilebilirliği ve şeffaflığı artırdığını kaydetti.

Bilişim Zirvesi Başkanı Murat Göçe de kamunun her alanında bilgi ve teknoloji seviyesinde hızlı gelişim ve yatırımların devam ettiğini belirtti.

Çeşitli devlet kurumlarından üst düzey yetkilileri ve bilişim sektörünün önde gelen firmalarının yöneticileriyle kamuda bilişim teknolojileri (BT) yönetişiminde dikkati çeken projeleri ve yatırımları konuşmak için bir araya geldiklerini ifade eden Göçe, "Bugün, Kamuda Bilişim, Güvenli ve Güçlü İçerik Yönetimi, Sanal Veri Merkezleri, Yeni Nesil Altyapı Çözümleri, İnternet ve Ağ İletişim Teknolojilerinde Trendler, Yeşil ve Çevreci Teknoloji Çözümleri, Kamuda BT Yönetişimi'nin ana konularını masaya yatıracağız" diye konuştu.