Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çarşı bölgesindeki çalışmalarının en önemli halkalarından biri olan Kapalı Çarşı, Osmanlı mimarisine uygun tonoz çatısı, taş kaplama dükkan cepheleri, yenilenen zemini ve ışıklandırmasıyla göz kamaştırıyor. Gece yarısı çarşıda devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Recep Altepe, çalışmalar tamamlandığı çarşının büyük alışveriş merkezleriyle rekabet edebilir hale geleceğini söyledi.

Yapılan tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Kapalı Çarşı’daki çalışmaları da tamamlanma aşamasına getirdi. Bursa’nın tarih boyunca en önemli ticaret merkezi olan, 1801 ve 1889 yangınları ile 1854 depreminde büyük zarar gören ve 1958 yılındaki yangında tamamen kül olduktan sonra yeniden inşa edilen Kapalı Çarşı, ilk defa geniş çaplı bir yenilemeye tabi tutuldu. Tamamen sökülen eski çatının yerine yapılan ve Türk İslam kültürünün izlerini taşıyan tonoz çatı, dükkanların cephelerinin traverten taşla kaplanması, zemin düzenlemesi estetik tabela uygulaması ile Kapalı Çarşı gerçek değerine kavuştu. Bölge esnafının çalışmalardan olumsuz etkilenmemesi için gece saat 22.00’dan sonra başlayıp, sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çalışmalarda artık sona gelindi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gece yarısı çarşıda devam eden çalışmaları inceledi. Müteahhit firmanın sorumlularından bilgi alan Başkan Altepe, Kapalı Çarşı’daki çalışmaları bir an önce tamamlamak istediklerini vurguladı. Çarşının ana aksındaki çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını dile getiren Başkan Altepe, “Kapalı Çarşı ilk başlamak istediğimiz, ancak çeşitli sebeplerle en sona kalan çalışma oldu. Ancak bu çalışmayı da büyük ölçüde tamamladık. Bu bölge Bursa’nın en fazla ziyaret edilen yeri. O yüzden Kapalı Çarşı’ya büyük bir önem veriyoruz. Gelinlikçiler, ayakkabıcılar, kuyumcular, İvaz Paşa çarşılarında yapılacak çalışmalarla Kapalı Çarşı büyük alışveriş merkezleri ile rekabet edebilir hale gelecek. Türkiye ve dünyaya örnek bir çarşı haline gelecek” diye konuştu.