Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, proje kapsamında yapılan eğitim çalışmalarında öğrenci ve mahalle sakinlerine; ambalaj atıklarının çöp olmadığı, ayrı toplanması gerektiği, yapılan çalışmaların çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınma açısından öneminin anlatıldığını ifade etti. Başkan Uğurlu, “Karamanımız için çok önemli olan bu projemiz özveriyle devam etmektedir. Ambalaj Atıkları Yönetim Planımız son aşamaya geldi. Nisan 2012’ye kadar şehrimizin 56 mahallesinde de ambalaj atıklarının ayrı toplanması sistemini kurarak, milli servet olan bu atıkların evsel çöpe karışmasını engellemiş ve ekonomiye kazandırılmış olması planlanmıştır.” dedi. 
İl genelinde birçok eğitim kurumu ve konutlarda Yunus Emre Kültür Vakfı ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile beraber, eşi Hilal Uğurlu'nun önderliğinde seminerler düzenlendiğine de dikkatleri çeken Uğurlu, bu projenin başarıya ulaşmasında özellikle küçük yaştaki öğrencilere verilen eğitimin büyük katkısı olduğuna inandığını söyledi.
Uğurlu, projenin başarıya ulaştığını yapılan istatistiklerin de gösterdiğini belirterek, “Projenin hayata geçtiği ilk ay Karaman’da toplanan ambalaj atığı miktarı 2010 yılının Nisan ayında 66 ton iken, bu yılın Ekim ayında 180 tona ulaştı. Karaman Belediyesi'nin önemli bir projesi olan bu uygulama ile hem ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz hem de vatandaşlarımıza çevre bilincini aşılıyoruz.'' değerlendirmesini yaptı.
Başkan Uğurlu, konutlarında ambalaj atıklarını ayrı toplamak isteyen vatandaşların 444 25 70 numaralı Belediye Çağrı Merkezi'ne ulaşarak bilgi alabileceklerini de sözlerine ekledi.
Cihan Haber Ajansı