İlimiz Merkeze bağlı Barutkavuran Köyünde kurulacak olan Biyogaz Enerji Santralinin temel atma töreni gerçekleşti.


Karaman Yenilenebilir Enerji Üretim Anonim Şirketi tarafından yaptırılacak olan Biyogaz Enerji Santrali temel atma törenine; Karaman Valisi Murat Koca’nın yanı sıra Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan,AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü,  AK Parti Milletvekili Adayı Recep Şeker,daire müdürleri, şirket yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Program öncesinde şirket yetkililerinden Şaban Küçük Vali Koca’ya bölgeye kurulacak olan enerji santrali konusunda bilgiler verdi.

Şirket yöneticilerinden Burak Köse ise  Barutkavuran Köyü Mevkiinde kurulacak olan ve atık gazdan elde edilecek olan enerji üretimiyle ilgili olarak katılımcılara bilgiler verdi.

Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaptıkları konuşmada kurulacak olan santralin Karaman için hayırlı olması temennisinde bulundular.

Vali Murat Koca ise konuşmasında; Yenilenebilir enerjinin başkenti olma yolunda emin adımlara ilerleyen Karaman için kurulacak olan bu tesisin önemli bir kazanç olduğunu söyledi.

Vali Koca, ilimize kurulacak olan bu tesisin önümüzdeki altı ay içerisinde üretim safhasına geçeceğini belirterek, Türk Dili’nin Başkenti ve aynı zamanda Yenilenebilir Enerjinin Başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Karaman’da, bu tesisin kazandırılması ile enerji çeşitliliğinin de artacağını ifade etti. 

Vali Koca, devam eden barajlarla birlikte Ermenek Hidro Elektrik Barajı, kısmen de olsa Rüzgâr Enerji Santralleri ve üçte ikisi ilimizde bulunan linyit yatakları ile şu an itibariyle az da olsa üretim yapılan güneş enerjisi ile Karaman’ın enerji sektöründe önemli bir ivme kazandığını ifade etti. Temeli atılacak olan ve çevre adına önemli bir kazanım sağlayacak olan biyogaz enerji santralinin ilimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına olan inancını belirten Vali Koca, tesisleri ilimize kazandıran şirket yetkililerine teşekkür ederek hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Vali Koca ve protokol üyeleri tarafından butona basılarak enerji santralinin temeli törenle atıldı.

15 dönüm arazi üzerinde kurulması planlanan tesisin, bu yılın Ekim ayı içerisinde faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir.

Yapılacak olan Biyogaz Enerji Santralinde günde 150 ton tavuk dışkısı, 50 ton inek dışkısı ve 10 ton mısır silajından enerji üretilmesi planlanıyor.

Temel atma töreni konuklara verilen ikramına ardından sona erdi.