Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmasına yönelik çalışmalarla ilgili olarak OSB Müteşebbis Heyeti, 03 Şubat 2015 Salı günü OSB Müdürlüğünde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Murat Koca’nın başkanlığını yaptığı toplantıya Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, OSB Başkan Yardımcısı Ali Kemal Boynukalın ve müteşebbis heyeti üyeleri katıldı. 

Karaman’ın marka şehirler arasında yer alması ve ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer almasına katkı sağlamasına yönelik gerçekleştirilen toplantıda; Karaman İli Vizyon Planı çalışmaları kapsamında Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması için altyapı çalışmalarının oluşturulması amacıyla Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi öncülüğünde çalışmalara başlandı. Bu çalışmalara yönelik Karaman Valiliği, Karaman Belediye Başkanlığı, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, OSB Müdürlüğü ve Ticaret Sanayi Odasından teşekkül eden bir heyet oluşturuldu. 

Toplantıda, 95 bin metrekare alan içerisinde kurulacak olan Teknoloji Geliştirme Bölgesinin; Organize sanayi bölgesi ve üniversiteler arasında bir köprü kurarak, vasıflı eleman artışına katkı sağlaması, iş imkânlarının arttırılarak beyin göçünün engellenmesi ve sanayi bölgesinde üretilen ürünlerin kalitelerinin artırılması gibi bölge ekonomisine olumlu etkiler yapacağı ve ilimizde kurulacak olan Teknoloji Geliştirme Bölgesinin Karaman için marka şehir olma yolunda önemli bir fırsat olacağı ifade edildi.