Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği(KASİAD)  ile Seydişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (SESİAD) bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldiler. KASİAD’ta yapılan kahvaltılı programdan sonra aynı sektörde faaliyet gösteren işadamları bilgi ve tecrübeleri ile bulundukları yerlerdeki ticari yapıyı paylaştılar.
SESİAD Başkanı Mustafa Çelmeli, Seydişehir’de Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni olduğunu söyleyerek, dernek olarak üyelerinin önünü açmak ve yeni ufuklar kazandırmak için yurt içi ve dışında gezi yaptıklarını belirtti. Çelmeli, TUSKON’un tüm programlarına katılmaya çalıştıklarını, Bosna-Hersek’e gezi yaptıklarını ve yurt içinde de değişik illere giderek işadamları dernekleri ve üyeleri ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. KASİAD’ı da bu anlamda ziyaret ettiklerini ifade eden Çelmeli, Seydişehir’de camdan, alüminyuma, mobilyadan, tekstile kadar değişik sektördeki üyelerini Karaman’daki işadamları ile buluşturduklarını ve her açıdan geri dönüşümü olacak güzel bir programa imza atıldığını dile getirdi.
KASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Baş da yaptığı açıklamada, bulundukları şehirlerin ekonomisine katkısının olacağını düşündükleri ticaret zirvesinin bir Pazar gününü değerlendirerek yapılmasının değişik kazanımlarının olacağını belirtti. Baş, Karaman’ın ve Seydişehir’in ticari hayatlarının bu tür bir etkinlikle paylaşılmasının hem tecrübe noktasında hem de daha farklı yerlerde yapılacak yatırımların içeriği noktasında bir fikir vereceğine inandığını söyledi.
KASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Baş da yaptığı açıklamada gerek TUSKON’un yaptığı programların, gerekse şehirler arasındaki mini ticaret zirvelerinin bu derneklerin tabela derneği olmadığının, ekonomiye olumlu katkı yapacak ciddi işlere imza attığının  kanıtı olduğunu dile getirdi.