Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı’na katıldı. Ray-Profil Haddehanesi İşletme Başmühendisi Osman Kalaycıoğlu, “Kardemir, artık dünya çapında marka olmak istiyor” dedi.

15’inci Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uluslararası Fuarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuardaki yerini alan Kardemir A.Ş. ziyaretçilerini ağırladı.

Fuara katılımın yoğun olduğunu belirten Ray-Profil Haddehanesi Başmühendisi Osman Kalaycıoğlu, “Kardemir olarak MÜSİAD fuarına ilk defa katılıyoruz. Bu fuar için Kardemir’in hedefi bizi tanımayan, bizle alakalı çok fazla fikri olmayan insanlara kendini tanıttırmak ve iştikak alanımızla alakalı; şu anki konumumuz, ileriye dönük planlarımız, ürünlerimiz ve yeni yatırımlarımız hakkında bilgi vermek şu anki hedefimiz bu şekilde” dedi.

Kardemir’in hedeflerinden bahseden Osman Kalaycıoğlu, “Uzun ve kısa vadeli hedeflerimiz var. 3 milyon tona ulaşıyoruz. 5 numaralı yüksek fırını devralmak üzereyiz. Bu Kardemir için çok önemli. Konvertörümüz, çelik haddemizi devreye aldık. Bununla beraber yeni kangal haddemiz, kaliteli yuvarlak haddemiz ilerliyor. Demiryolu Teker tesisimizi 2015 yılı içerisinde inşallah hizmete alacağız. Bu tip çalışmalarımız var. Kardemir olarak piyasada konumumuzu güçlendirerek, daha iyi yerlere gelmek için çalışıyoruz ve çalışacağız” şeklinde konuştu.

“KARDEMİR, ARTIK DÜNYA ÇAPINDA MARKA OLMAK İSTİYOR”

Kardemir’in geçmişten günümüze çok iyi bir ivme yakaladığını vurgulayan Osman Kalaycıoğlu, “Geçtiğimiz süreçteki ivmeye bakarak, önümüzdeki yıllarda nerelere gelebileceğimiz tahmin edilebilir. Ama Kardemir artık dünya çapında bir marka olmak istiyor. Türkiye’de zaten bir marka, çok iyi bir yerde ve çok daha iyi yerde olacak. Ancak Kardemir dünya çapında kendinden bahsettirmek istiyor. Avrupa’ya mal sattırmak istiyor ve demir-çelik sektöründe dünya çapında parmakla gösterilen bir firma olmak istiyor. Bütün hazırlıklarımız, bütün çabamız bu yönde ve bizde Kardemir çalışanları olarak kendimizi buna hazırlıyoruz, bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Kardemir olarak MÜSİAD fuarına katılmaktan memnun olduklarını dile getiren Kalaycıoğlu, “Önümüzdeki yıllarda bu tip organizasyonlar, bu tip fuarlar genişleyerek devam eder. Biz de Kardemir’i sektördeki insanlara tanıtır ve daha yerlere daha iyi noktalara gelmesi için çalışmalar yapma imkanımız olur” dedi.