KARABÜK (AA) - Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, fabrikanın tarihinde ilk kez 2 milyon ton üretim seviyesini aştığını bildirdi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 Eylül 1939 tarihinde 150 bin tonluk kapasiteyle üretime başlayan KARDEMİR'in 1995 yılında 500 bin ton kapasiteyle özelleştirildiğini hatırlatarak fabrikanın sürdürdüğü yatırımlarla her yıl üretimi artırdığını söyledi.

KARDEMİR'in ülke sanayi ve ekonomi tarihinin yaşadığı tüm evreleri yaşayarak gelişip büyüdüğünü vurgulayan Yılmaz, "7 Aralık'ta gerçekleştirilen üretimle ilk kez 2 milyon ton üretim seviyesini aştık. Bu Karabük ve ülke için çok değerli anlam taşıyor. Böylece KARDEMİR, dünya demir çelik sektöründe önemli bir ölçüt olan üretim seviyesini yakalamış oldu" diye konuştu.

Yılmaz,  dünyada çelik üretiminin yüzde 85'inin temsil edildiği Dünya Çelik Birliği’ne üye olabilmek için 2 milyon ton ve üzerinde üretim yapma şartının arandığının altını çizerek üretim stratejilerini mükemmel şekilde çalışma ortamına yansıtan personele teşekkür etti.