Karsan, Türk Sermaye Piyasası’ndaki en iyi uygulamaların tescillendirildiği ’Bonds&Loans Awards Turkey 2014’ tarafından ’Yılın Tahvili Ödülü’nü almaya layık görüldü.

Türkiye’nin en köklü otomotiv şirketlerinden Karsan, Türk Sermaye Piyasalarındaki olağanüstü başarıların takdir gördüğü Bonds&Loans Award Turkey tarafından yerel para cinsinden ihraç edilen tahviller kategorisinde ’Yılın Tahvili Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Bonds&Loans Award Turkey tarafından düzenlenen törende nitelikli yatırımcılara satılmak üzere Mayıs ayında 100 milyon, Ekim ayında ise 180 milyon TL nominal değerli tahvil ihraç eden Karsan adına ödülü şirketin CFO’su Hakkı Güralp teslim aldı. Güralp yaptığı konuşmada “Yılın Tahvili Ödülü’nü almış olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade ederek “Karsan, her alanda en iyi uygulamaları takip etmek ve yenilikçi çözümler sunmak konusunda kararlı adımlar atan bir şirket. Bu ödüle konu olan 100 milyon TL tahvil ihracını Ünlü Menkul Değerler’in katkılarıyla stratejik bir kararla ihraçların iptal olduğu bir ortamda gerçekleştirdik. İhraç, kurumsal yatırımcılardan çok büyük bir ilgi gördü ve 4.5 kat fazla talep aldı. Tahvil ihracımızın sizlerden gördüğü takdir de Karsan’a büyük bir gurur yaşatmaktadır”.