Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ahmet Kılınç, Karamanlı iş adamlarına yapabilecekleri yatırımlar noktasında yardımcı olmak için çalıştıklarını, amaçlarının ildeki ekonomik yapıyı arzu edilen seviyelere çıkararak canlanmasına, gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi. Kılınç, "Bölgede ekonominin canlanmasının tek yolu dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmekten geçiyor." dedi.
KASİAD Başkanı Kılınç, ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir sohbet toplantısı düzenledi. Başkan Kılınç, derneklerinin faaliyetlerinden ve kuruluş amacından kısaca bahsederek, her yıl düzenli olarak yurt içi ve dışı gezi yaptıklarını, Karamanlı iş adamlarına yapabilecekleri yatırımlar noktasında yardımcı olmak için değişik organizasyonlara götürdüklerini belirtti. Amaçlarının ildeki ekonomik yapıyı arzu edilen seviyelere çıkararak canlanmasına, gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Kılınç, Karaman'ın potansiyelinin ancak bu şekilde değerlendirilebileceğini söyledi.
26 Kasım'da İstanbul'da 164 ülkenin, 2 bin iş adamının katılacağı ve yaklaşık 9 bin ikili görüşmenin olacağı Tekstil Fuarına katılmayı planladıklarını aktaran Kılınç, Kurban Bayramı'nda da Ruanda'ya bir gezi düzenleyeceklerini ifade etti. 2013 yılında Panama ve Dubai'de düzenlenecek önemli fuarlara da Karaman'dan mutlaka bir grup iş adamı ile katılacaklarını söyleyen Kılınç "Bulunduğumuz bölgede ekonominin canlanmasının, yeni yatırımların önünün açılmasının ve buna bağlı olarak ihracatın artmasının tek yolu dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmekten geçiyor. Karaman içinde kalarak mesafe almamız çok zor." dedi.