ESKİŞEHİR (AA) - Nijerya Kaynak Enstitüsü ve Nijerya Petrol Teknolojileri Geliştirme Fonu'nun finanse ettiği proje kapsamında bu ülkeden 20 genç, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından kurulan merkezde eğitim alacak.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve ESO tarafından hayata geçirilen Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezi'nde eğitim alacak Nijeryalılar, Alman Kaynakçılar Cemiyeti Türkiye Şirketi GSI-SLV TR tarafından sertifikalandırılacak.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir, eğitim merkezinde düzenlenen projenin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimlerin 3 ay süreceğini söyledi.

Nijeryalı gruba kaynakçılık alanında bilgi ve tecrübe aktarımının da yapılacağını bildiren Özaydemir, "Merkezimizde eğitim alacak bu gençler, yetişmiş ve kalifiye kaynak ustaları olacak. Eskişehir OSB tarafından faaliyetleri sürdürülen Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezinde eğitim alacak gençler, ülkelerinde aranan birer çalışan olacak. Çünkü merkezin teknolojisi ve alacakları eğitim uluslararası standartta. Kendilerini kutluyorum" diye konuştu. 

Enstitü Başkanı Dr. Solomon Iyobosa Edebiri Mon ise Eskişehir'de eğitim alanların Alman Kaynakçılar Cemiyeti Türkiye Şirketi GSI-SLV TR tarafından sertifikalandırılacağını kaydetti. 

Eğitime katılanların ülkelerine döndükten sonra binlerce Nijeryalı vatandaşa yerel kaynak ve üretim faaliyetlerinde yararlı olacaklarını dile getiren Mon, "Bundan dolayı çok memnunuz. Ülkelerin geleceğinin endüstrileşme bağlı olduğunu ve bununda kaynak, üretim ve diğer alanlardaki güçlü kapasiteleri ile sağlanabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.