KAYSERİ (AA) - Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker'in İSO İlk 500 arasında yer almasıyla ilgili, "İlk 500’e girmek önemli ama daha da önemlisi, kar edip ayakta kalabilmek, faaliyetlerini sürdürmek ve yeni yatırımlarla yükselişe geçmektir" dedi.

Akay, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılı sonunda üretimden net satışı 888 milyon 717 bin 267 lira olan Kayseri Şeker'in, başarısını her geçen gün taçlandırmaya devam ettiğini belirtti. 

 2011 yılında kapısına kilit vurulmak üzere olan Kayseri Şeker'in, son 4 yılda uygulanan mali disiplin ve kurumsal yönetim anlayışı sayesinde, elindeki imkanlar iyi kullanılarak Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 97'nci sıraya gelmeyi başardığını vurgulayan Akay, fabrikanın bu listelere girerek ticari kredisini yükseltmenin yanı sıra çiftçisinin de itibarını yükselttiğini kaydetti.

Akay, "Anadolu’nun bozkırında, köyünü terk etmeden üretim yapan çiftçisinin alın teriyle elde ettiği şeker pancarından şeker üretip, İlk 500’e girmek önemli ama daha da önemlisi, kar edip ayakta kalabilmek, faaliyetlerini sürdürmek ve yeni yatırımlarla yükselişe geçmektir" ifadesini kullandı.

Kayseri Şeker’in İlk 500 içerisinde ilk 100'e giren iki Kayseri kuruluşundan birisi olduğuna dikkati çeken Akay, fabrikanın, rekor ciro, rekor kar ile her geçen gün başarısını taçlandırmaya devam edeceğini vurguladı.

Akay, fabrikanın yükselişinde emeği geçen başta pancar çiftçileri ve çalışanlarla yönetim kurularının üyelerine ve katkısı bulunanlara teşekkür etti.