KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yap-işlet-devret modeliyle yaptıracağı, kaykay pisti, amfi tiyatro ve kafeteryalardan oluşan 7 bin 500 metrekarelik yeşil alanın temeli atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mimar Sinan Parkı'ndaki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hızlı büyüyen şehirlerin sorunlarının başında, otopark sıkıntısının geldiğine dikkati çekti. 

Bu sorunun, önceden önlem alınmaması halinde içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten Çelik, "Tabii Kayseri Büyükşehir Belediyesi, benzer şehirlerle kıyaslandığında bu konuda birkaç yıl önde gidiyor. Bugüne kadar yaptığımız otopark yatırımları, bunun en bariz örneği. Bugün de giderek daha işlek hale gelen bu bölgede, iki katlı yer altı otoparkının temelini atıyoruz" dedi. 

Çelik, 450 araç kapasiteli otoparkın, bölgedeki park sorununu kısmen çözeceğini ifade ederek, "Burada tabii sadece otopark yapmıyoruz. Otoparkın üzerinde de gençlerimizin özellikle son dönemde rağbet gösterdiği kaykay sporu için pist yaptırıyoruz" diye konuştu.

Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilecek projenin, yaklaşık 10 milyon liraya mal olacağını belirten Çelik, belediyenin kasasından 5 kuruş para çıkmayacağını kaydetti.

Mustafa Çelik, otoparkın üzerinde kaykay pistinin yanı sıra 4 kafeterya, amfi tiyatro, süs havuzları ve peyzaj alanları olacağını anlatarak, amaçlarının güzel işler yapıp insanların duasını almak olduğunu vurguladı. 

Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti milletvekili adayı Mehmet Özhaseki de 21 yıllık belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği stadyum, atık su arıtma tesisi, Erciyes Master Planı ve Yamula Barajı gibi büyük projeler hakkında bilgi verdi. 

"Kayseri gibi binlerce güzel insanın yaşadığı bir memlekette, bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar da kamudan geçinmeye alışmış asalak adamlar olduğunu" öne süren Özhaseki, "Biz çok şükür savaşımızı verdik. Dimdik ayakta durduk, bunlara prim vermedik. Kamunun malını kanımızdan, canımızdan aziz bildik" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yeşil alanın temeli atıldı​.