KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Bütün samimiyetimle söylüyorum. Eğer bir hırsızlık yapan varsa Allah belasını versin. Bütün samimiyetimle yine söylüyorum eğer hükümeti devirme operasyonu olarak ortaya çıkmışlarsa onların da Allah belasını versin. Hiç doğru bir iş değil" dedi.

Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) 2015 Sanayi Gecesi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetini devirmek için farklı zamanlarda çeşitli senaryolar oynandığını söyledi.

AK Parti'nin ilk yıllarından itibaren ihtilal denemeleri yapıldığını ifade eden Özhaseki, şunları kaydetti:

"Birisi gitti Danıştay'da bir cinayet işledi hükümeti yıkmaya çalıştı. Arkasından bir takım sıkıntılar ve cinneti askeriye tarafından 'siz artık ülkeyi idare edemiyorsunuz' şeklinde söylemler başladı, muhtıralar verdiler. Cumhuriyet mitingleri başladı. O mitinglerde toplanan 300-500 bin kişinin safiyane bir şekilde Türk bayraklarını alarak sokağa çıktıklarını düşünmeyin. Amaç hükümeti devirme operasyonuydu. Danıştay saldırısındaki amaç da oydu. Sonra parti kapatma davaları. Bir başsavcı yüzde 50 oy almış bir partiyi kapatabilmek için elinden geleni yaptı. Arkasından 367 garabetlerini yaşadı ve daha sonra da Türkiye'de 17-25 Aralık süreci oldu. Bütün samimiyetimle söylüyorum. Eğer bir hırsızlık yapan varsa Allah belasını versin. Bütün samimiyetimle yine söylüyorum eğer hükümeti devirme operasyonu olarak ortaya çıkmışlarsa onların da Allah belasını versin. Hiç doğru bir iş değil."

Özhaseki, her türlü ayak oyunlarının yapıldığını ve böyle durumlara karşı uyanık olunması gerektiğini vurguladı.

- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın çok büyük sıkıntılar içinde olduğunu söyledi.

Türkiye'nin batısındaki ülkelerde çok ciddi ekonomik krizler olduğunu, güney ve kuzeyindeki ülkelerde ise savaşlar yaşandığını anlatan Hisarcıklıoğlu, "İki yılda dört seçim geçirmişiz böyle bir ortamda Kayserili sanayici ve tüccarın yaptığı işe bakın. İstihdam son 5 yılda Türkiye'de yüzde 41 artarken Kayseri'de yüzde 40'larda arttı. İş yeri sayısı Türkiye'de son 5 yılda yüzde 34 artarken Kayseri'de yüzde 40 artıyor. İhracat Türkiye'de yüzde 30 artarken Kayseri'de yüzde 41 artıyor. 5 yıl önce en büyük sanayi kuruluşu içinde ilk 500'de 10 firmamız varken bu sayı 15'e çıktı. Böyle sanayiciler madalyayı hak ediyor" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, asgari ücret konusunun sanayicinin kafasını karıştırdığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir asgari ücretliden bizim cebimizden net çıkan para bin 500 lira. İşçimizin cebine giren para da bin lira. OECD verilerine göre istihdam üzerindeki vergi yüklerinde yüzde 71'le dünya birincisiyiz. Bizden sonra yüzde 54'le Almanya geliyor. Amerika'ya baktığımız zaman yüzde 34. Biz diyoruz ki istihdam üzerindeki vergi yükleri dünyada hangi ülkelerle rekabet ediyorsak o kadar olsun. Yoksa bizim cebimizden bin 500 lira çıkıyor işçimizin cebine de bin 300 lira helali hoş olsun girsin. Biz işçimize para vermekle gurur duyuyoruz. Verdiğimiz vergiyle değil yanımızda çalıştırdığımız insanla övünürüz. Keşke daha fazla verebilsek. Bin 500 lira olduğu gibi işçi kardeşlerimizin cebine girse."

Asgari ücretin net bin 300 lira olması durumunda brüt olarak hesaplandığında tüm şirketlere maliyetinin 26 milyar liraya ulaştığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "İşletmelerimizin yüzde 99,2'si KOBİ. Toplam vergi öncesi karları 40 milyar lira. Vergi düştükten sonrasını demiyorum. Eğer bunun tüm yükünü biz çekecek olursak bize yüklenen yük 26 milyar lira. KOBİ'ler özellikle bu kapsamda rekabet güçlerini kaybederler. Onun için bunu paylaşalım istiyoruz. Hepsini sakın ha bize yüklemeyin bizim gücümüz yok. Onun için bunu hep birlikte yüklenelim. İşçi kardeşlerimiz bin 300 lira alırlarsa memnun oluruz. Çarşı pazarda daha fazla harcıyacakları imkan olur" şeklinde konuştu.

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak da hükümetin ekonomi paketlerini desteklediklerini söyledi.

(Sürecek)