Kuzey Ege’de bulunan Kazdağları ve Madra Dağları’nın da içinde bulunduğu Edremit Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki ormanların, milli ekonomiye gelirinin yaklaşık 12.3 milyon lira olması hedefleniyor.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Kazdağları ve Madra Dağlarını da sorumluluk içine alan Edremit Orman İşletme Müdürlüğü, 2014 yılının ilk 11 ayında, milli ekonomiye 10 milyon 500 bin lira kazandırdı. Kazdağları ve Madra Dağlarında yapılan bakım ve gençleştirme çalışmalarında, 75 bin metre küp tomruk, lif yonga, sanayi ve kağıtlık ağaç elde edildi. Yıl sonuna kadar ise, toplamda 90 bin metre küp ürün elde edilmesi planlanıyor. Milli ekonomiye yıl sonuna kadar 12 milyon 300 bin liralık gelir sağlamayı hedefleyen Edremit Orman İşletme Müdürlüğü, bölgede bulunan kızıl ve kara çamları ekonomiye kazandırıyor.

2014 yılında, Kazdağları ve Madra Dağlarında 209 hektar gençleştirme ve 62 hektar alanda dikim yaptıklarını ifade eden Edremit Orman İşletme Müdürü Mehmet Demirbağ, doğal gençleştirmenin yanı sıra, 100 bin adet yeni fidanın toprak ile buluşturulacağını ifade etti.