İSTANBUL (İHA) Kış dönemi yaklaşırken sürüş güvenliği açısından hayati önem taşıyan ve riskleri azaltan kış lastiği satışları online alışverişte artış gösterdi.

Kış dönemi yaklaşırken sürüş güvenliği açısından hayati önem taşıyan ve riskleri azaltan kış lastiği satışları online alışverişte artış gösterdi. Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş platformu Kliksa’nın verilerine göre; lastik satışları, online alanda geçen yılın aynı dönemine göre 5 kat arttı. Online alanda kış lastiği satışları, en fazla Ankara ve Bursa’da yoğunlaşırken; İstanbul 3. sırada yer aldı. Kayseri ve Eskişehir ise satışların yoğunlaştığı diğer iller olarak öne çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kliksa Kategori Direktörü Hakan Kayaman, kış lastiği satışlarının online alandaki artışının son derece sevindirici olduğunu vurgulayarak, “Kış aylarında, sürüş güvenliği açısından hayati öneme sahip olan ve riskleri azaltan kış lastiğini almak büyük bir önem taşıyor. Kış lastiği günümüzde bir tercih değil, can güvenliği için gerekli bir önlem haline geldi. Biz de Kliksa olarak; tüketicilerin kış lastiği ihtiyaçlarına anında cevap verebilmek ve onlara avantaj sunabilmek için, yüzde 40’a varan indirimlerden yararlanma fırsatı sunuyoruz” dedi.