Avrupa’nın en büyük ’’Yaşam Merkezi’’ Symbol Kocaeli’nin 2015 yılında açılışını yapacak olan Kavanlar, öncelikle trafik sorununu çözmeyi planlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun önderliğinde başlayan proje kapsamında, Symbol Yaşam Merkezi çevresinde yoğun olan trafiğin rahatlatılması için çalışmalar başlatıldı.

Bölge trafiğinin rahatlaması için, ’’büyük projeye büyük kavşak’’ sloganı ile 24 milyon TL yatırımla en büyük kavşak yapılacak.

Projenin protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ve Kavanlar Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan ile imzalandı.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu şunları söyledi: ’’Kocaeli liman, sanayi ve ticaret kenti oldu. Nüfus ve trafik çok yoğun oldu. Symbol büyük bir proje. Trafik özellikle hafta sonu yoğun olacak. Yapılacak bu kavşak şehir ve yaşam merkezi arasındaki trafiği rahatlatarak halkımıza huzur sağlayacaktır.’’

Kavanlar Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan da belediyenin projeye gösterdiği öneme değinerek, duygularını şöyle ifade etti:

’’Symbol Kocaeli mayıs ayında bitmiş olacak. Proje kapsamında hayata geçecek 360 yataklı Türkiye’nin en büyük ikinci özel hastanesi Medicalpark ile 1.200 kişi istihdam edilecek. Hilton oteli, kongre ve gösteri merkezi, hastane ve alışveriş merkezinin bir arada yer alacağı yaşam merkezinin faaliyete geçmesi ile yoğun bir trafik probleminin yaşanmaması için şimdiden önlemler aldık. Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız protokol kapsamında, 24 milyon TL’ye kavşağı biz yapacağız. Mayıs ayında Symbol Kocaeli bittiğinde bölgedeki köprülü kavşak projesi de hazır olacak.’’