Ev geliştirme perakendeciliği sektöründe hizmet veren Koçtaş, Türkiye genelindeki 44’ncü mağazasını Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç’un da katılımıyla Kocaeli’de hizmete açtı.

Ev geliştirme perakendecilik sektörünün yerli kuruluşlarından olan Koçtaş, Kocaeli’deki üçüncü, Türkiye’de ise 44’ncü mağazasını törenle hizmete açtı. Törende açılış konuşmasını yapan Koçtaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, ‘‘Koçtaş’ın ve diğer Koç topluluğu şirketlerimizin Kocaeli ilimizde yarattıkları ekonomik ve sosyal değerin artarak devam edeceğine inancım tamdır’’ dedi.

Koçtaş, 44’ncü mağazasının kapılarını bugün Kocaeli’de düzenlenen törenle açtı. 7 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Kocaeli’deki yeni mağaza ile Koçtaş’ın Türkiye genelindeki toplam satış alanı da 235 bin metrekarenin üzerine çıktı. Hizmete açılan yeni mağazada; el aletlerinden yer döşemelerine, aydınlatmadan banyo ve seramik ürünlerine, mutfak mobilyalarından bahçe mobilyalarına kadar 30 bin çeşit ürün yer alıyor. 75 kişilik istihdam yaratılan yeni yatırımla birlikte Koçtaş’ın yıl sonuna kadar hedeflediği mağaza sayısına da ulaşılmış oldu. 2014 sene sonunda Koçtaş mağazalarını 35 milyondan fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Açılış töreninde konuşan Koçtaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Kocaeli’deki ilk Koçtaş mağazasını 7 yıl önce hizmete açtıklarını belirterek, “Geçen süre içinde Kocaeli halkının Koçtaş’a gösterdiği ilgi bizi bugünlere getirdi. Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden Kocaeli’nin, Koç Topluluğu için ayrı bir öneme sahip. Türkiye’nin en büyük şirketi ve bizim gurur kaynaklarımızdan Tüpraş, bu şehirde. Tüpraş’ın son üç yıldır devam ettiği ve faaliyete başladığında ülkemizin cari açığının kapanmasına yılda net 1 milyar dolar olumlu katkı sağlamasını beklediğimiz Fuel Oil Dönüşüm projesinin de son aşamasına gelindi. Kocaeli’deki faaliyetlerinde 15 binin üzerinde çalışanımız emek veriyor” diye konuştu.

Türkiye’nin pırıl pırıl gençleriyle, hep daha iyisini yapmaya azmeden özel sektörüyle ve sivil inisiyatifiyle çok büyük potansiyel vaat eden bir ülke olduğunu vurgulayan Ali Koç, “Bizler hep birlikte el ele, omuz omuza çalıştığımız müddetçe ülkemizin sahip olduğu potansiyelin ötesinde, yeni başarılar ile anılacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Açılış töreninden önce ziyaret ettiği ve ailelerin girişimiyle kurulan Kocaeli Otizmli Çocuklar Derneği (KOÇDER) hakkında da bilgi ceren Koç, “KOÇDER binası ve yaşam alanlarının tadilat ve yenileme çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri de KOÇDER’de otizmli çocukların ailelerine eğitimler verecek. Koçtaş Kocaeli Başiskele mağaza açılışımızı önemli bir sosyal sorumluluk projesiyle birlikte gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Buraya gelmeden önce KOÇDER’i ziyaret ettik. Dernek yetkililerini çalışmaları için buradan bir kez daha kutlamak istiyorum. Bu örneklerde olduğu gibi, Koçtaş’ın ve diğer Koç Topluluğu şirketlerimizin Kocaeli ilimizde yarattıkları ekonomik ve sosyal değerin artarak devam edeceğine inancım tamdır” dedi.

Koçtaş’ın Kocaeli’deki üçüncü mağazasının açılış törenine; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Koçtaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ve çok sayıda davetli katıldı.