KONYA (AA) - Konya'da 24 ülkeden 525 firma ve bin 546 markanın stant açtığı "Konya Endüstri Zirvesi Fuarı"nın açılışı yapıldı.

 TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuarın 3 Mayıs'a kadar ziyaret edilebileceğini söyledi.

 Fuarın, 6 ayrı salonda, 60 bin metrekarelik kapalı alanda hazırlandığını belirten Ersözlü, 24 ülkeden 525 firma, bin 546 markanın fuarda yerini aldığını ifade etti.

Ersözlü, 60 il ve 30 ülkeden ziyaretçi beklediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Rusya, Makedonya, Sırbistan, Tunus, Cezayir ve İran'dan gelecek heyetler, fuar alanımızda katılımcı firmalarımızla ikili görüşmeler yapacak. 27 ilden cumartesi ve pazar günleri otobüs seferleri olacak. Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği, Makina İmalatçıları Birliği ve TÜYAP olarak bu fuarı önemli bir büyümeyle açtık. Fuarı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 73'lük rekor büyümeyle açıyoruz. Bu büyümenin altında Konya'nın takım tezgahları konusunda çok büyük bir pazar olmasının yanında, fuarı destekleyen kurum ve kuruluşların da büyük payı var. Fuarımızı, 60 bin ziyaretçinin gezeceğini umuyoruz."

- 1 milyon ziyaretçi hedefi

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise Konya'nın makine ve döküm sektöründe Türkiye ve dünyanın lider şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

Bu yıl 100 bin ziyaretçi bekledikleri fuarlarda, önümüzdeki 5 yıllık projeksiyonda her yıl büyümeyi hedeflediklerini anlatan Öztürk, "Sanayicimiz üretiyor, tüccarlarımız dünyayı dolaşıyor. Bize düşen görev, tüccar ve sanayicimizin önünü açmaktır. Konya'yı Türkiye'nin en büyük fuar alanlarından birine sahip hale getirdik. 2017 yılı itibarıyla toplam 1 milyon ziyaretçi hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.