KONYA (AA) - Konya'nın ihracatı Şubat ayında artışa geçti. Şubat'ta ihracatını yüzde 3,2 artıran Konya, Türkiye ihracatından aldığı 1,07 pay ile 14. sıraya yükseldi.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 2016 yılı Şubat ayı ihracat verilerini açıklamasının ardından, ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Öztürk, Türkiye'nin Şubat 2016'da ihracat rakamının geçen yılın aynı dönemine oranla arttığını belirterek, "Yüzde 3,1 artışla 10 milyar 790 milyon dolar oldu. Konya'nın Şubat ayı ihracat rakamı ise 115 milyon 862 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakama göre Konya genel ihracattaki yüzde 1,07 payı ile 14. sıraya yükselmiştir" ifadesine yer verdi.

Konya'nın ihracatını aylık bazda değerlendiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Konya'nın ihracatı 2015 yılının Şubat ayına göre yüzde 3.2, Ocak ayına göre de yüzde 21 artış göstermiştir. Açıklanan rakamlar hem şehrimiz hem de ülkemiz için ihracatta kıpırdanma yaşandığını göstermektedir. Türkiye'nin 2016'da hedefi 155.5 milyar dolar ihracat gerçekleştirmektir. Önümüzdeki aylardan itibaren OVP hedefine paralel ihracat artışlarını yakalayacağımızı düşünmekteyiz. Son on üç yıllık periyotta Türkiye ortalamasının üzerinde ihracat artışı yakalayan Konya 2015'te dış ticaret fazlası veren ender şehirlerimizdendir. Hedefimiz 2016'da 1,6-1,7 milyar dolar bandında ihracata ulaşmaktır. Önümüzdeki aylardan itibaren ihracatımızdaki artışın hızlanacağını düşünmekteyiz."

KTO olarak ısrarla üyelere alternatif pazar arayışını önerdiklerini belirten Öztürk, "Tüccar ve sanayicilerimize öncülük ederek Güney Amerika ve Afrika pazarlarına yönelik girişimlerimizi yoğunlaştırmış durumdayız. İhracatçılarımızın bu fırsatları değerlendirmelerini istiyoruz” dedi.