Tapucak Koruma Amaçlı İmar Planı ile Aktekke Kent Meydanı Projelerine Koruma Kurulundan onay çıktı.
Kurul onayı sonrası her iki proje önündeki engel ortadan kalkmış oldu.
Karaman Belediyesi tarafından uzun süredir sürdürülen 2 önemli proje ile ilgili önemli bir engel geçtiğimiz hafta aşıldı.

Edinilen bilgilere göre; Belediye tarafından hazırlanan, özellikle Tapucak Mahallesinde düşünülen düzenlemenin yanı sıra Abbas, Koçakdede, Sekiçeşme, Mansurdede, Gazidükkan Mahallelerini kapsayan, 1991 yılında Sit Alanı ilan edilen, 1998 yılında alan genişlemesi yapılan ancak bugüne kadar Koruma Amaçlı İmar Planı yapılamadığından bu mahallelerde imar yapılaşmalarına müsaade edilemiyordu.

Karaman Belediyesi tarafından bu mahallelerimiz için hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı geçtiğimiz hafta Konya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Diğer yandan, yine Karaman’ın en büyük projelerinden biri olan Aktekke Kent Meydanı Projesi ile ilgili Uygulama Planı da Kurul tarafından onaylandı.

Bu gelişmeler sonrasında, başta Tapucak olmak üzere diğer mahallelerdeki İmar sorunları ortadan kalkmış olacak ve yıllardır süren sorunlar kısa sürede çözüme kavuşmuş olacak. Aynı zamanda Tapucak Projesi de bu safhadan sonra hayata geçirilmiş olacak.
Aynı şekilde, Aktekke Kent Meydanı Projesi ile ilgili olarak Kurul onayı ile proje önündeki tüm engeller kaldırılmış oldu ve projenin hayata geçirilmesinin önü de açılmış oldu.