KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, hizmete başladıkları 2009 yılından bu yana verdikleri desteklerle 447 yeni iş yerinin açılmasını sağladıklarını söyledi.

KOSGEB Destek Yönetmeliği kapsamında uygulanan programlar çerçevesinde Ordu’daki bin 121 işletmeye yaklaşık 9.5 milyon TL destek verildiğini vurgulayan Şahin, en fazla desteğin Girişimcilik Destek Programı kapsamında yapıldığını, önceliklerinin imalat sanayi ve katma değer yaratan işletmeler olduğunu, Girişimcilik Destek Programı kapsamında bugüne kadar yapılan destekleme ile 447 yeni iş yerinin açıldığını kaydetti.

Ordu ili genelinde 50 Girişimcilik Eğitim Programı düzenlendiğini ifade eden Şahin, “Düzenlediğimiz eğitim programlarına, öncelikle genç işsizleri kabul ediyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz 50 eğitim programına 2 bin 76 girişimci adayı katıldı. 70 saatlik eğitimin sonunda girişimci adaylarına mülakat yapıyoruz. Mülakatta başarılı olanlara ise ‘Girişimcilik Sertifikası’ veriyoruz. ‘Girişimcilik Sertifikası’ almaya hak kazanan girişimcilerimize yeni iş yeri açmaları konusunda çeşitli desteklemelerde bulunuyoruz” dedi.

KOSGEB Ordu Hizmet Merkezi Müdürü Sinan Şahin, uygulanan KOSGEB destek programları ve girişimcilik eğitimleri ile geçen yıl Türkiye 4’üncüsü olduklarını sözlerine ekledi.