Bursa Karacabey ilçesinin İkizce köyü sakinleri, köylerine yapılması planlanan organize sanayi bölgesine karşı çıkarak eylem yaptı.

Köylüler, daha evvel köylerinde 220 hektarlık alana kurulmak istenen KOTİYAK Sanayi Sitesi planını verdikleri mücadele sonucu engellediklerini, ancak şimdi de 12 milyon 700 bin metre karelik araziye Batı OSB kurulmak istendiğini söyledi. Köy meydanında toplanan yaklaşık 100 kişi, ellerinde pankartlarla, yapılması planlanan OSB’ye tepki gösterdi. Eyleme Bursa Barosu, TMMOB Bursa İl Koordinasyonu Kurulu ve (DOĞADER) Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği destek verdi.

Bursa Barosu Çevre Komisyonu Üyesi Avukat Eralp Ataber, “Şehrimizin doğal alanlarına sermaye tarafından yapılan saldırılar hız kesmeden sürerken, bizler bu saldırılar karşısında kentimizi, tarım alanlarımızı, meralarımızı ve ormanlarımızı korumaya devam ediyoruz. Son birkaç yıldır İkizce köyü sınırlarında yer alan yaklaşık 220 hektar bir alana kurulmak istenen KOTİYAK Sanayi Sitesi planına karşı yürüttüğümüz bir mücadele var. Verimli tarım toprakları ve sulama alanları üzerinde kurulmak istenen KOTİYAK Sanayi Sitesi’nin bölgenin topraklarına zarar vereciğini, tarımdan geçimini sağlayan vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkileyeceğini defalarca söyledik. Kararlılıkla yürüttüğümüz hukuk mücadelesinin kentin ve burada yaşayanların lehine zaferle sonuçlandığını duyuruyoruz. Bu zafer İkizce köylüleriyle beraber Bursa’nın. Yetkilileri, mahkeme kararlarına uymaya çağırıyoruz” dedi.

Bu iptal haberini ve ortak zaferi paylaşmaya hazırlanırken, yine bu bölgede İkizci ve birçok köyün sınırlarını kapsayan 12 milyon 700 bin metrekarelik alanda Batı OSB adında yeni bir organize sanayi bölgesinin kurulmak istendiğini ifade eden Atabek, “Bizim bugün iptal müjdesini verdiğimiz sanayi alanının yaklaşık 5 katı büyüklüğündeki bir alan söz konuzsu. Yani bizler 220 hektarlık bir sanayi alanı projesinin iptal edilmesine sevinirken, tam 5 katı büyüklüğünde bir organize sanayi alanı tehlikesi ile karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.