Dışişleri, Gümrük ve Ticaret Bakanığı ve Milli Savunma Bakanlığı memur alımları yapacağını duyurdu. KPSS şartı aranmadan da alım yapacak olan Bakanlıklar, başvuru formlarını resmi sitelerinden erişime açtı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA KPSS ŞARTI YOK

Dışişleri Bakanlığı’nın 30 Ocak 2017 tarihinde başlayan başvuru süreci devam ediyor. Bilindiği üzere Dışişleri Bakanlığı’nın personel alım yönetmeliğinde kısa süre önce değişikliğe gidilmişti ve KPSS şartı kaldırılmıştı. Bakanlık kendi bünyesinde düzenlediği sınavlarla personel alımı yapıyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından 30 Aralık 2016 tarihinde duyurulan ve kısa süre önce başvuruları başlayan Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu giriş sınavı için adaylar başvuru işlemlerini sinav.mfa.gov.tr adresi üzerinden yapıyor.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 76 MEMUR ALACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 76 Memur alımı için de başvuru işlemleri internet üzerinden yapılıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Açıktan personel alımı için başvuruda bulunacak adayların pozisyonlara göre belirtilen özel şartları yerine getirmesi ve KPSS’ye girmiş olması gerekiyor. Konuya ilişkin detaylı bilgilendirmeyi www.gtb.gov.tr adresi üzerinden öğrenebilirsiniz.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NA BAŞVURULAR SÜRÜYOR

Milli Savunma Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde sona eren sivil memur alımının yanı sıra yine kısa süre önce yaptığı duyuruyla Uzman Yardımcısı ve AB uzman yardımcısı alacağı duyurulmuştu. Alımlar için online başvuru süreci devam ediyor. Başvurulara dair tüm detayları www.msb.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.