Kütahya’nın Simav ilçesinde kredi kartıyla piyango bileti satan bayi, yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon lira büyük ikramiyeyi kazanma hayali kuran ’talih kuşu’ avcılarının uğrak yeri oldu.

Köyleriyle birlikte 67 bin nüfusa sahip Simav’da 2015’e milyoner girmek isteyenler, Milli Piyango bayilerine akın etti. Kışla Caddesi Kayacan bloklarında gazete, dergi, mecmua ve milli piyango bileti satışı yapan İsmail Zeybek (39), iş yerine pos cihazı koyup camekana da ’kredi kartıyla Milli Piyango bileti satılır’ yazısı asınca, talih kuşu avcılarının ilgi odağı oldu. İsmail Zeybek, vatandaşlara alım kolaylığı sağlamak amacıyla yılbaşı özel çekiliş biletlerini kredi kartıyla satışa sunmaya başladı.

Piyango biletlerinin yüzde 80’ini kartla sattığını ve komisyon almadığını ifade eden Simav’ın ilk ve tek kartla bilet satan bayi sahibi, çoğunlukla seri ve 10’dan fazla bilet alanların kart kullanmayı tercih ettiğini, bunların yanı sıra tek bilet alanların bile kredi kartı kullandığını söyledi.

Zengin olma hayaliyle piyango bileti alanların çoğunlukla çeyrek bilete ilgi gösterdiğine vurgu yapan Zeybek, bu yıl bilet fiyatlarındaki artışın satışları olumsuz etkilediğini söyledi. Milli Piyango bayilerinin haricinde PTT’nin de yılbaşı özel çekiliş bileti satmasına tepki gösteren Zeybek, “Bu işin 11 ay boyunca kahrını çeken insanların ekmeğine göz dikilmesi bizleri üzüyor” dedi.

Geçen yıl 10 lira olan çeyrek biletin bu yıl 12.5, yarım biletin 25, tam biletin de 50 liradan satıldığını dile getiren Zeybek, büyük ikramiyenin 50 milyon lira olduğu bu yılki özel çekilişle ilgili bilet satışlarının bugünlerde hız kazandığını söyledi.

Simav gibi küçük bir ilçede, kredi kartı ile bilet satışının kendisi gibi kartla zenginlik hayali kuran vatandaşlar için çok büyük bir alım kolaylığı olduğunu ifade eden SSK emeklisi Yavuz Oturakkaya (67), büyük ikramiyeyi kazanması halinde hayallerini gerçekleştirdikten sonra bir miktarını da hayır için dağıtacağını söyledi.