TOBB’un 72’inci Genel Kurulu, TOBB camiası üyelerinin, bürokratların ve siyasilerin katılımıyla TOBB ETÜ’de gerçekleştirildi. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası da birlik üyesi olarak genel kurulda yerini aldı.
TOBB 72. Genel Kurulu'na Karaman Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Mutlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Binarbaşı, Hüdaver Uluer, Genel Kurul Delegeleri Süleyman Kaya, Nuri Eren, ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şerif Hanım Kızık, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Türkmen, ile Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri katıldı.
Hisarcıklıoğlu Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zenginleşmek için girişimcilikten başka çıkar yolunun olmadığını vurguladı. “Ezber bozan inovasyonlar yapan, yeni nesil girişimcilere ihtiyacımız var” diyen TOBB Başkanı yatırım teşvik sisteminin yenilenmesi, katma değeri artıracak faaliyetlerin desteklenmesi talebinde bulunurken, biyo, nano ve bilgi-işlem teknolojilerinin önemi üzerinde durdu. Hisarcıklıoğlu ihracat kapasitesinin artırılması için KOBİ’lere daha çok ihracat yapmayı öğretmek gerektiğinin altını çizdi.