Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Bugün burada TOBB'un tüm üyeleri nezdinde yeni bir istihdam seferberliği başlatıyoruz. Bugün başlattığımız istihdam seferberliğine birliğimizin tüm üyelerini, tüm illerimizi etkin bir şekilde katılmaya davet ediyorum. “dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, İstihdamda Milli Seferberlik kapsamında Artı İstihdamı başlatacağını söyleyerek 31 Aralık 2016 tarihi itibari ile işyerlerinde çalışan sigortalı sayısının, üzerinde çalıştıracağı artı her istihdam için işçinin ücretinden kesilen SGK primi, vergi, işsizlik sigortası primlerinin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

İstihdam seferberliği kapsamında Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliğinin ekonomiye canlılık katacağına inanıyoruz. İlimiz genelinde faaliyet gösteren tüm üyelerimizi de en az 1 kişi istihdam ederek seferberliğe sahip çıkmaya davet ediyorum. ” dedi.