Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Enerji Bakanlığı ve Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından 301 madencinin hayatını kaybettiği madenin bulunduğu Eynez bölgesinde yeni bir termik santral yapılmasının planlandığını bildirdi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, 300 milyon kömür rezervi bulunan Eynez bölgesinde yeni bir termik santral yapılacağını kaydetti. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Ankara ziyaretlerinde TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak ile görüşmesini değerlendiren Ergene, "Ankara görüşmelerimizde TKİ Genel Müdürümüz ile bir araya geldik. Genel Müdür Soma’ya bir termik santral daha yapmayı planladıklarını belirtti. Biz de destekleyeceğimizi söyledik. Eynez bölgesinde 300 milyon tonluk bir kömürümüz var. Bu kömürü yeni bir termik santral yapmak suretiyle değerlendirmek için hazırlık içindeyiz. Eynez bölgesi Soma’ya 25 kilometre mesafededir. Oradaki termik santralin kirliliğiyle ilgili Soma halkının endişe duymasına gerek yok. Şehir merkezine etkileri hiçbir şekilde hissedilemeyecek konumda. Soma istikbal vaat eden bir şehirdir. Her ne kadar bir dönem maden faciası kara bulut gibi üzerimizi kaplasa da bulutlar dağılmaya başladı" dedi.

Öte yandan, bir Kanada firmasının Soma’ya yatırım yapmak için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Soma’ya yönlendirildiğini belirten Ergene, "İhracata yönelik Soma’da Organize Sanayi Bölgesi’nde bir seramik fabrikası kurmak istiyorlar. Organize Sanayi Bölgesi’nden 500 dönüm yer istiyorlar. Geldiler, araziyi de gezdirdik. Soma’ya yapılan yatırımları gördüler. O günden bu yana sürekli arıyorlar, biz de olumlu bakıyoruz. İstihdam konusunda ilk etapta 700 kişiyle başlayacaklarını bu sayıyı 2 bine kadar çıkacaklarını belirttiler" ifadelerini kullandı.