Rotterdam Noord’ta şubesi bulunan ve geçtiğimiz günlerde 2.şubesini Rotterdam Zuidplein AVM’de açan ‘Mercan Balık Restoran’, farklı mönü konseptiyle büyük ilgi görüyor. 
Mercan Balık Restoran’ın açılış programına Rotterdam Belediye Başkan Yardımcısı Maarten Struijvenberg , Lahey Din Hizmetleri Müşavir Vekili ve HDV Başkanı Dr. Yusuf Acar, Rotterdam Charlois Belediye Başkanı Ronald Tol ve Yardımcısı Zeki Baran, Rotterdam Anakent Belediye Meclis Üyesi Turan Yazır, Kralingen-Croswijk Belediye Meclis Üyesi Oktay Ünlü, İjsselmonde Belediye Meclis Üyesi Necat Kaya, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 
Zuidplein AVM Mercan Şubesinin açılış konuşmasını yapan Mercan Restoran Yönetim Kurulu üyesi Abdül Uyrum,  kendisine güvenerek böyle bir mekanın başına getiren anne ve babasına teşekkür etti. 
Uyrum, “Rotterdam halkına kaliteli ve taze balığı uygun fiyatlarda sunmak bizim misyonumuzdur. Hizmetimiz önümüzdeki yıllarda bütün Hollanda'yı kapsayacaktır. Rotterdam'ın kalbinde böyle bir yeri açmamız hem bölge hem de bizler için büyük bir onur oldu. İlerleyen dönemlerde şube sayımızı artırmayı hedefliyoruz.” dedi. 
Hemşerimiz Mercan Restoran Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyrum, “Aslında denizin olmadığı Karaman’da balıkçılığı ilk biz başlattık. Ailecek Hollanda'ya yerleştik. Daha sonra ilk defa pazarda balık tezgahlarında balık satmaya başladık. Daha sonra işyeri açarak bayrağı bir yönü ile gençlere daha doğrusu oğluma devrettim. Bizler gençlere fırsat vermez isek geleceğini göremezler. O düşünce ile iki oğlumda şuanda yetiştiler. Rotterdam'ın çok yoğun bir bölgesinde Zuid bölgesinde böyle bir yeri açmakla aslında hayalimde gerçekleşmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Rotterdam Belediye Başkan Yardımcısı Maarten Struijvenberg, genç ve dinamik girişimcilerin Rotterdam’a kazandırdıkları bu işyerinin uzun soluklu olmasını temenni etti. 
Öte yandan Charlois Belediye Başkanı Ronald Tol, Charlois’un kalbi durumundaki Zuidplein AVM’ye açılan Mercan Balık Sarayı’nın çarşıya canlılık getireceğine inandığını belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Mercan Restoran İşletme Müdürü Kasım Samuoğlu ise şunları söyledi: “Özellikle deniz ürünlerinin taze ve farklı sunumuyla Rotterdam’da iddialıyız. Diğer şublerimizin yanısıra yeni açmış olduğumuz şubemizde balık ürünlerinin her çeşidini sunuyoruz. Ayrıca balık pizza çeşitleri, tavuk kızartma ve etliekmek gibi yemek çeşitleriyle farklı bir mönü konsepti sunuyoruz.” 
Yapılan konuşmaların ardından  Lahey Din Hizmetleri Müşavir Vekili ve HDV Başkanı Dr. Yusuf Acar’ın okuduğu dua eşliğinde kurdele kesildi. Gelen misafirlere ikramlarla da bulunularak açılış programı sona erdi.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam - Hollanda