SAMMEY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasap, “Çiftliğimizde 2014 yılında hedeflenen hasat 2 bin tondu. Ancak mevsimsel değişikliklerden dolayı hedef şu anda bin 750 tona ulaşabildi” dedi.

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde kurulan ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük meyve bahçesi olan SAMMEY Meyve Çiftliği’nde 2014 yılı hasat dönemi devam ediyor. Elma, armut, şeftali, nektarin ve kirazın ardından kışlık elma ve armut hasadı başladı. SAMMEY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasap, çiftliklerinde 2014 yılında hedeflenen hasadın 2 bin ton olduğunu ancak mevsimsel değişikliklerden dolayı hedefin bin 750 tona ulaşabildiğini söyledi. 2014 yılı Haziran ayında başlayan hasat ile ilgili açıklama yapan Ahmet Kasap, “Çiftliğimizde 2014 yılında hedeflenen hasat 2 bin tondu. Ancak mevsimsel değişikliklerden dolayı hedef şu anda bin 750 tona ulaşabildi. Şimdi ise kışlık meyvelerimizde hasat yapıyoruz. Meyvecilikte en çok rol oynayan etken iklim şartlarıdır. Bu yıl yaşanan mevsimsel değişiklikler ve en önemlisi gece-gündüz sıcaklık farkının az olması nedeniyle hedeflenen üretimi tam anlamıyla yakalayamadık" diye konuştu.

“İTHALAT YAPACAK FİRMA TALEPLERİ ÇOK”

Çiftlikte iyi tarım uygulaması yapıldığını ifade eden Kasap, "Burada üretilen bütün ürünlerimizin hepsi sertifikalı. Sürekli olarak ürünlerimizi analizden geçiriyoruz. İnsan sağlığına zararlı ürün olursa bizim sertifikamız iptal ediliyor. Bu zamana kadar iptal yaşamadık. İtalya tarım anlamında hangi uygulamayı yapıyorsa biz de onu yapıyoruz. Biz bu çiftliği kurarken ihracat düşüncesi ile kurduk. Ancak, ürettiğimiz ürünlerimiz şu an sadece kendi iç pazarımıza yetiyor. Üretim miktarımız 10 bin tonun üzerine çıktığında ihracat yapmaya başlayacağız. Bu hedefe ulaşmamız için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Şu an ihracat yapamama nedenimiz ithalat yapacak firmaların taleplerinin çok olmasından kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.