2012 Yılında İlimize Gönderilen 33 Milyon 654 Bin 860 Tl Ve 2013 Yılında İlimiz İçin Ayrılan 37 Milyon 217 Bin Tl İle Milli Eğitim Yatırımları Hızla Devam Ediyor.


Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“İlimizi eğitim alanında hak ettiği yere taşımak amacı ile her alanda çalışmalarımız devam etmektedir. Bir taraftan fiziki mekan eksikliklerini giderirken, diğer taraftan öğretmen ihtiyaçlarını hızla tamamlamaya çalışmaktayız. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’nca yürütülen meslek içi eğitim programlarının da Karaman’a kazandırılması için çalışıyoruz.

Bu amaçlar için 2012 yılında ilimize değişik ödenek kalemlerinden 33 Milyon 654 Bin 860 TL ödenek gönderilmiştir. 2013 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilimize toplam 37 Milyon 217 Bin TL ödenek tahsisi planlanmıştır.

2013 yılında Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Anadolu Lisesi Spor Salonu ve 300 kişilik Ermenek Ortaöğretim Pansiyonu projeleri devam etmektedir.

Ayrıca, 2013 yılında ilimiz merkezine Bilim Sanat Merkezi, Ermenek İlçemize Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Anadolu Lisesi Spor Salonu, Başyayla İlçemize Çok Programlı Lise, Sarıveliler İlçemize de 200 kişilik Ortaöğretim Pansiyonu ihaleleri gerçekleştirilecektir.

Bütün bu ve buna benzer yatırımlarla hedefimiz; ilimizde tekli eğitim modelini hayata geçirmek ve eğitim alanında sürdürülebilir başarıyı yakalamak, ülkemizin örnek illerinden biri haline getirmektir.

Bu yatırımların Karamanımıza kazandırılmasında emeği geçen bir önceki Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer başta olmak üzere, tüm yetkililere Karaman halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.