Türkiye Genç İşadamları Derneği’nce (TÜGİAD) düzenlenen “Business Network” etkinliği, Ankara iş dünyasına 15 milyar dolarlık iş hacmine sahip genç patronlarla iş bağlantısı kurma zemini hazırladı.

Genç patronların kendi aralarında ya da Ankara iş dünyası ile profesyonel iş ilişkilerini geliştirmek, işbirliği köprüsü kurmak amacıyla Söğütözü’ndeki Wyndham Otel’de ikincisi düzenlenen TÜGİAD Business Network (TBN) etkinliğinde kartvizit alışverişi yapıldı. TÜGİAD üyeleri kadar Ankaralı işadamlarının da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, birçok alanda yeni işbirliklerinin ilk adımları atıldı.

TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Türker Naslı, farklı sektörlerde 21-45 yaşları arasında 840 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD’ın ülke genelinde 500 bin kişilik bir istihdam gücünü 18 milyar dolarlık ihracat, 50 milyar dolarlık da iş hacmini temsil ettiğini anımsattı. Ankara Şubesi’nin 220 üyesinin iş hacminin de yaklaşık 15 milyar dolar olduğunu kaydeden Naslı, şunları söyledi:

"Selim Akın başkanlığındaki ticaret komisyonumuzun düzenlediği bu etkinlikle üyelerimize ve Ankara iş dünyasına kapılarımızı açtık; gelin tanışalım, birbirimize kartvizitlerimizi verelim, birlikte iş yapalım dedik. 15 milyar dolarlık iş hacmine sahip bu toplulukla iş yapma şansına insanlar her zaman sahip olamaz. Üyelerimiz kadar etkinliğe dışarıdan da yoğun katılım olması, bizleri bu etkinliği sürdürme konusunda teşvik edici bir unsur oldu. TBN etkinliğinin üçüncüsünü 20 Aralık’ta İstanbul’da düzenleyeceğiz."

Etkinliği organize eden TÜGİAD Ticaret Komisyonu Başkanı Selim Akın ise, dışarıdan katılımın çok olmasını hedeflediklerini ve bunda da başarılı olduklarını bildirdi. Etkinliğin TÜGİAD’ı tanıtmak, üye potansiyeli olan işadamlarını derneğe çekmek gibi ayrı bir misyonu olduğunu vurgulayan Akın, "Bussiness Network etkinliği için Ankara pilot bölge oldu diyebiliriz. İstanbul’da düzenlenecek üçüncü TBN etkinliğine TÜGİAD’ın tüm şubeleri katılacak ve çok daha büyük bir kitleye hitap edecek" diye konuştu.

Etkinliğin sponsoru olan TÜGİAD üyesi işadamı Ercan Çelik, katılımcılara etkinliğe gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.